Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAND THUNDER

Grmljavina legendarnih Harley Davidsona i Psihomodo popa zatvorit će ljetnu sezonu u Novalji

Island Thunder
Foto: Promo
1/8
28.08.2019.
u 11:38

Ekipa Dalmacija Chapter Croatia, udruge koja okuplja vlasnike Harley Davidson motocikala, na svojem će sljedećem susretu uživati u ljepotama otoka Paga

„Ako nekome odeš, netko će i tebi doći. Morate se kretati, ići ljudima pa će i vama dolaziti ljudi“, kaže Mladen Jozić iz udruge Dalmacija Chapter Croatia, koja organizira moto susret Island Thunder.

Nalaze se u njegovu rodnom Zadru u petak 4. listopada i sljedećeg dana kreću u Novalju, na otok Pag. Kako kaže, očekuje da će se okupiti od 120 do 150 motora. Naravno, Harley Davidsona. 

Kamo god da dođu, ne mogu proći neprimijećeno. Jedinstveni zvuk Harley Davidson motora protutnjat će Novaljom u subotu, 5. listopada, kada bi kolona bikera iz udruge Dalmacija Chapter Croatia u 11:00 sati trebala stići u centar, na Trg bazilike. Tamo će se zadržati sat vremena, pa će zainteresirani moći razgledati ove prepoznatljive američke ljepotane. U podne kreću prema trajektnom pristaništu Žigljen i u obilazak Barbata. Zatim će produžiti na sjeverozapad otoka, do Metajne koju krasi nevjerojatna prirodna ljepota u čudesnom spoju surovog kamena i mora.

Kanjon Metajne
Foto: Shutterstock

Ovdje se nalazi i Kanjon Metajne, dio otoka koji neodoljivo podsjeća na planet Mars, kroz koji prolazi staza trail utrke Life on Mars. Bikeri će se nakon toga okrijepiti ručkom u bajkovitom restoranu Boškinac, koji je uvršten u Michelin Guide za Hrvatsku za 2019. godinu. Po povratku u Novalju i nakon malo odmora na rasporedu je koncert kultnog hrvatskog benda Psihomodo popa. Žestoki Davor Gobac i dečki, mogli bismo ih nazvati Harley Davidsonima domaće glazbene scene, svojim će hitovima nesumnjivo užariti Novalju. Sljedećeg dana, u nedjelju, bikeri će popiti kavu i upriličiti zajedničko fotografiranje na Trgu bazilike, a nakon toga kreću prema plaži Zrće.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

„Vozimo se, družimo, putujemo... Otkako smo osnovali svoju udrugu prije tri godine, stalno rastemo i organiziramo susrete. Pridružuju nam se Slovenci iz Lipa Chapter Slovenija, bikeri iz Pleter Chapter Croatia, Ljubitelji Harley Davidsona iz Bosne i Hercegovine... Uživamo i nastavit ćemo to razvijati“, priča.

Mladen Jozić je legenda u hrvatskim motorističkim krugovima. Sa suprugom Jasnom upisao u povijest kao prvi bračni par koji je na Harley Davidsonu otputovao u Vladivostok i vratio se na isti način, na dva kotača. Putovali su 53 dana i napravili ukupno 25.300 kilometara. „Znalo je biti teško, dogodilo nam se nešto kvarova, na nekim dijelovima je loša cesta, a kiša je znala padati danima. Ali gdje god smo došli ljudi su bili nevjerojatni, svugdje su nas lijepo dočekali, sklopili smo nova prijateljstva... Rusi stvarno vole Hrvatsku“, prisjeća se Mladen.

Foto: Arena Hospitality Group

Dvije godine ranije putovao je do Nordkappa, krajnjeg sjevera Norveške i ujedno najsjevernije točke u Europi do koje se može doći motociklom. Prošao je i mnoge okolne zemlje, a ove godine je sa suprugom bio u Portugalu. „Naša udruga je član internacionalne organizacije Harley Owners Group (HOG), a ja sam njihov doživotni član. Tako ću i živjeti, vozit ću Harley Davidson do kraja“, zaključuje.

Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Grada Novalje
Foto: Arena Hospitality Group
O susretu smo pričali i s Marinom Šćiran Rizner, direktoricom TZ Grada Novalje, koja je suorganizator moto susreta Island Thunder.

„Odlučili smo sezonu zatvoriti bučno, glasno i uz zvukove Harleyja! I ako nam vrijeme dozvoli, bit će to pun pogodak! Imate još jedan razlog ukrasti ugodan vikend za sebe u listopadu i provesti ga u Novalji, na završnici Harley Davidson sezone. Veselimo se jesenskom šušuru i eventima koji generiraju sve veći motiv dolaska u pred i posezoni Novalji i otoku Pagu jer vrijeme nam svima brzo prolazi tako da nakon Island Thundera već smo mislima u Adventu i dočeku Nove godine. Svakako, Novalja ne miruje, a svim našim gostima i onima koji će to tek postati želimo toplu dobrodošlicu i ugodan boravak u Novalji“, kazala je Marina Šćiran Rizner.

Sadržaj nastao u suradnji s TZ Grada Novalje

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije