Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUROLOZI SAVJETUJU

Grčeve u nogama tijekom noći sprečava redovita fizička aktivnost

trcanje
23.02.2010.
u 07:54

Redovita fizička aktivnost pomaže u sprečavanju grčeva u listovima nogu tijekom noći, smatra Curt Beil, liječnik iz Profesionalne udruge njemačkih neurologa.

Redovita fizička aktivnost pomaže u sprečavanju grčeva u listovima nogu tijekom noći, smatra Curt Beil, liječnik iz Profesionalne udruge njemačkih neurologa (BDN) sa sjedištem u Düsseldorfu.

- Dvadeset minuta lagana trčanja ili redovita šetnja mogu ojačati mišiće i smanjiti rizik od grčeva - izjavio je profesor Beil.

Inače, grčeve u nogama imaju mnogi ljudi. Često nastaju zbog neaktivnosti, ali i zbog prenaprezanja mišića duljim planinarenjem ili trčanjem bez zagrijavanja.

Alkohol, nikotin i nedostatak sna također mogu biti uzroci grčeva. Istezanje noge obično pomaže, a i pripravci magnezija. Ako se grčevi redovito javljaju, Beil preporučuje odlazak liječniku.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:16 23.02.2010.

... koji majmun, pa ces imati jos vise grceva. Grcevi su znak pomanjkanja magnezija. Za ispravnu motoriku misica tijela neizbjezni su mirnerali kalcij i magnezij. Pomanjkanje magnezija dovodi do grcenja misica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije