Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Goli Englez na rivi – oklada

Split
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
04.08.2016.
u 13:04

Jedan je Splićanin za svoj stan za tri dana Ultre tražio 50 tisuća kuna, a on će kod babe u Dicmo... Ne znamo je li uspio, kažu domaći

Na rivi, u kafiću, znoj curi, vodena para ne pomaže, ali je bar priča vesela.

– Znaš što je zanimljivo za Dioklecijanov grad, pa mi nemamo spomenik Dioklecijanu! I još veći misterij je da je baš svetog Duju, zaštitnika Splita, dao ubiti Dioklecijan! Mi slavimo i jednog i drugog... Pa na čijoj smo strani? – kaže domaće društvo te ističe kako je sveti Duje po ocu i majci bio Sirijac. Pričam im štos kako je Giovanni u Puli uspio Amerikancu prodati Arenu, a oni spremno odgovaraju:

– Imamo i mi takvog! Bio je tu jedan prevareni Nijemac koji je kupio Grgura Ninskog. Dao je šolde za Meštrovićev kip, čak je došao i s kamionom, spreman ukrcati našega Grgura i odvesti ga Njemačku, ali su ga zaustavili – kažu.

– Je l’ to preko Njuškala? – šalim se... A šoldi?

– Nije vidio ni šolde ni domaćeg čovjeka koji ga je prevario.

– A varaju li Splićani danas turiste? – pitam domaće društvo.

– Ma kakvi, možda se dogodi na netko naplati strancu pivo koju kunu više, ali to više iz štosa, da vidi je li spava... – govore u Splitu.

Još uvijek pola Splita nosi narukvice s Ultre. Kakvi su dojmovi? Interesiram se kako su preživjeli Ultru.

– Bilo nam je prije pusto, prije desetak godina rijetko si čuo stranca, a sad se začudiš kad čuješ hrvatski. Stranci su ludi za klapama, narodnim plesovima, ma sve ih zanima.

Ultra? Ma oni su kao bomboni! Nikakvih problema, dapače. U ta tri dana svi odu iz kuća i iznajmljuju sobe za 200-300 eura. Jedan je za svoj stan za tri dana najma, koliko bi on bio kod babe u Dicmu ili negdje u zaleđu, tražio čak 50.000 kuna. Ne znamo je li ga uspio iznajmiti...

Na rivi je stalno gužva. Pitam društvo baci li se tko ovdje u more.

– Bili su nedavno ovdje neki Englezi koji su se kupali, a prije par mjeseci jedan je hodao rivom i gol. Bit će zbog neke oklade.

Okrećemo priču na koncerte u Spaladiumu, na Iron Maiden...

– Znaš kakav smo mi grad? Kod nas su jedva prošli i jedan Toni Kukoč i Goran Ivanišević, premda su svjetske face! Trebalo je dugo da im skinemo kapu. Nama se moraš dokazati...  

>>Turistička patrola: Korčula pretekla dosad vodeći Rovinj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije