Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava je inspiracija

Godinu dana putovala je isključivo pješice ili biciklom: 'Psihički sam se pripremala'

Privatna arhiva
31.01.2020.
u 16:37

Ona je svoju novogodišnju odluku iz 2017te itekako ispunila. Biciklirala je i hodala gdje god je išla, zaštitila okoliš i uštedjela oko 20 000 kuna.

Odluku da gdje god može ide pješice Mieke nikad nije požalila. Osim što joj je promjenila pogled na život, poboljšala je njezino zdravlje i sačuvala račun u banci - kaže da je uštedjela između 18 i 23 tisuće kuna.

Ideja je došla kada je malo više obratila pažnju na zaštitu okoliša. Htjela je napraviti nešto, poboljšati okolinu. Ova account menadžerica već je bila velika zaljubljenica u trčanje i bicikliranje, pa je htjela potaknuti i druge žene na bicikliranje.

Foto: zvonimir ferina

Za Metro.co.uk Mieke kaže: "Bicikliranjem sam se bavila nekoliko i iako ne znam puno ljudi koji bicikl koriste kao glavno prijevozno sredstvo nekako očekujem da će se to promijeniti. Zasada više muškaraca ima tu naviku nego žena."
Sa svojim izazovom krenula je 1. siječnja dok su temperature bile niske, pa kaže da je sve bilo jednostavnije kada je postalo toplije. Provodila je puno više vremena na svježem zraku čak i kada je padala kiša.

Kada se njezina najbolja prijateljica udavala u Bordeauxu, Francuska Mieke nije odustala od svog zadataka. Haljinu za djeveruše dala je prijateljima koji su putovali avionom, sjela je na bicikl i vozila četiri dana tamo i četiri dana natrag. "Imala sam četiri, pet vjenčanja te godine i na svako sam išla biciklom. Psihički sam se pripremila. Bilo mi je teško cijele godine bez odmora, bez plaže, ali isplatilo se."

Foto: zvonimir ferina

Tvrdi kako ju je cijelo ovo iskustvo s kojim je krenula 2017. naučilo da cijeni sve u životu, a sada, tri godine nakon trudi se njegovati tu naviku koliko god može. "Uvijek se trudim živjeti što jednostavnije, minimalistički - koristim manje plastike i fokusiram se na stvari koje su mi bitne. Kako sam uvijek mogla nositi malo stvari sa sobom na bicikliranje, to me naučilo toj jenostavnosti."

Foto: zvonimir ferina

Godinu dana nakon izazova, uzela si je tri mjeseca i biciklirala sam diljem Europe. 

"Postala sam avanturistički tip, proširila sam horizonte i shvatila koliko toga mogu sama." Kada je kolegama rekla da će biciklirati sama svi su se zabrinuli i ispitivali što će ako ju netko napadne, što ako se razboli, osjeti usamljeno... Ona je rekla da nema odgovor ni na jedno pitanje. Nije prva ni zadnja koja ovo radi, a zna da će ju promijeniti.

Foto: zvonimir ferina

Uz ove savjete ostanite fit i nakon 50te:

Komentara 3

RI
rimac444
21:02 31.01.2020.

Patetika da se pokaže i liječi svoje komplekse

ZA
zagizagi
21:18 31.01.2020.

i ja bi biciklirao da ne moram svaki dan na taj hebeni posao

NA
Namcor
20:34 31.01.2020.

Svaka joj čast, zaista inspirativno! Mnogi od nas bi mogli...tko hoće, nađe način. Tko neće, nađe izgovor. Živjeli izgovori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije