Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromni obroci

Globalna kriza natjerala ljude da štede i na prehrani

'Hamburgera....hrana....djeca...fast food... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
''
19.06.2011.
u 12:10

Čak 39 posto ispitanika promijenilo je prehrambene navike zbog ekonomskih razloga, odnosno zbog poskupljenja većine prehrambenih namirnica

iako nije sve u novcu, globalna ekonomska kriza bitno je utjecala na potrošnju građana, čak kada je u pitanju i prehrana. Istraživanje nevladine udruge Oxfam  provedeno u sedamnaest zemalja pokazalo je da su se prehrambene navike promijenile su se u brojnim zemljama zbog povećanja cijena prehrambenih proizvoda.

Unatrag dvije godine prehrambene je navike promijenila polovica ispitanika, njih točno 53%.

Među njima, više od jedne trećine (39%) navelo je ekonomske razloge, a 33% zdravstvene razloge.

Sveukupno je njih 20% u posljednje dvije godine promijenilo sadržaj svojih tanjura zbog povećanja cijena prehrambenih proizvoda.

Ključne riječi

Komentara 5

GO
gohan
13:00 19.06.2011.

Dakle, njih 39% jede lošiju hranu zbog ekonomskih razloga, a njih 33% jede zdraviju hranu zbog zdravstvenih razloga. Ovih 20% nisu uopće jasni, di oni spadaju?

KA
karambita
15:49 19.06.2011.

Pazi sad ovo....iako nije sve u novcu....ajde novinarcicu objasni nam a cemu je stvar ako nije u novcu.....ove fraze sluze za zaglupljivanje narodnih masa....svi moramo jednom krepati, ali bar da ovaj kratki zivot prozivimo sto lakse i bolje...a tu lova igra glavnu ulogu..s lovom mozes sve, ama bas sve....sad ce netko napisati da se zdravlje ne moze kupiti lovom....moze, moze, s lovom si bar psiholoski miran...a to je dovoljno, jer od nervoze dolaze skoro sve bolesti, a bogami i pucaju brakovi

OB
-obrisani-
16:44 19.06.2011.

hehehehehe barem ce smrsaviti, ni to nije lose, lose je to kaj oni \"debeli\" nece nikad smrsaviti, smrsavit moze samo onaj ko danas radi za 90 eura mjesecno-srbi hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije