Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Gledate TV dulje od dva sata i 12 minuta na dan? Ovo vam može utjerati strah u kosti

Obiteljsko gledanje TV-a
Thinkstock
21.11.2018.
u 07:00

Gledanje u TV stavljeno je pod isti nazivnik loših i nezdravih navika kao i pušenje, ispijanje alkohola i sl., a povećava i rizik od nastanka srčanih oboljenja.

Gledanje satima u TV ekran, svakodnevna je navika koja može prouzročiti razne zdravstvene probleme svakom od nas. Osim što je sjedilački način života poguban za našu kralježnicu, odlična je podloga za nakupljanje neželjenih kilograma, a može dovesti i do prerane smrti. 

Pokazalo je to opsežno istraživanje provedeno na Sveučilištu Glasgow, a koje je obuhvatilo gotovo 329 tisuća ispitanika i njihovih životnih navika.

Gledanje u TV stavljeno je pod isti nazivnik loših i nezdravih navika kao i pušenje, ispijanje alkohola i sl., a povećava i rizik od nastanka srčanih oboljenja. 

Rezultati istraživanja pokazali su da osobe u dobi od 40 do 69 provode više sati na dan gledajući TV, dok se "zdravim" smatra tek dva sata i 12 minuta. 

S preranom smrću povezano je i nekvalitetno spavanje, posebice ako spavate manje od sedam sati tijekom noći ili dulje od devet sati, tvrde znanstvenici. 

Promjenom načina života i usvajanjem zdravijih životnih navika možemo produljiti život i prevenirati neke od težih oboljenja, savjetuju stručnjaci. Ograničite se na minimalno provedeno vrijeme pred TV-om i bavite se fizičkom aktivnosti, posebice ako možete prošetati barem pola sata na svježem zraku svaki dan.

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti

Komentara 2

AI
airbender
07:30 21.11.2018.

Linda opet JAŠE !

ME
Menjik
10:36 21.11.2018.

ne znam za tebe draga Linda, ali ja ne sjedim 8 sati pred ekranom i copy/pasteam šta nađem na drugim portalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije