Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gin Karbun istarske destilerije Aura priznat kao jedan od najboljih u svijetu

Gin Karbun istarske destilerije Aura
09.04.2021.
u 13:15

Zlatna medalja istarskom craft ginu dodijeljena je na prestižnom natjecanju World Spirits Award 2021.

Kada govorimo o ginu, konkurencija je na globalnoj razini svake godine sve ozbiljnija, ali obiteljska tvrtka Aura iz Buzeta je to shvatila kao samo još jedan izazov, jednak onome iz 2018. godine kada je Karbun dobio titulu najboljeg hrvatskog gina.

Kako se istaknuti među najpoznatijim imenima u industriji pića kada je ljestvica postavljena tako visoko?

Posljednjih pet godina, članovi žirija ovog cijenjenog natjecanja imali su priliku ocjenjivati čak 90 ginova iz cijeloga svijeta. Iz World Spiritsa naglašavaju da je ponuda gina na tržištu iz godine u godinu sve složenija i kvalitetnija. Puno truda, 21 pomno odabran začin i filtracija kroz aktivni ugljen bili su potrebni da se Karbun kategorizira kao jedan od najboljih u svijetu. Osim samog gina, boca od terakote i etiketa ispisana ugljenom daju poseban „touch“ koji je žiri primijetio u moru inovacija koje su imali priliku vidjeti i kušati ocjenjujući ginove raznih svjetskih brendova. “Osvojiti zlato za Karbun na tako važnom natjecanju u konkurenciji s najpoznatijim svjetskim ginovima veliko je zadovoljstvo. Ova nagrada kruna je našeg rada i visoko postavljenih ljestvica kada je kvaliteta u pitanju.” - ističe Mišel Sirotić, vlasnik i direktor destilerije Aura.

Obiteljski posao, vrhunski proizvod

Ime ovog gina posvećeno je rudarima s Ćićarija, a sada je i svjetski poznato, sve zahvaljujući Mišelu Sirotiću koji je 2007. godine odlučio pokrenuti obiteljski posao. Za uspjeh je bilo potrebno – sve. Postaviti sebi visoke kriterije i ciljeve, održati vrhunsku kvalitetu i naravno, neprestano učiti i razvijati kreativnost.

Da se trud isplati govori i činjenica da je tvrtka Aura, uz postojećih 10 trgovina, otvorila i dvije nove – u Splitu i Rijeci. Na popularnom riječkom Korzu i u samom centru Splita, ljubiteljima dobre kapljice i domaćih delicija dostupni su vrhunski proizvodi poput nagrađivanog Karbuna, ali i neizostavnog Teranina, likera koji je savršen spoj crnog vina terana, voćne rakije i 10 različitih začina koji oduševljavaju nepca čitavim spektrom savršenih okusa. Osim vrhunskom i raznolikom ponudom, trgovine Aura mame prolaznike i svojim interijerom koji daje dodatan štih ovoj uspješnoj poduzetničkoj priči. Mislili su na sve i u svemu su uspjeli.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije