Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Genijalni trikovi za čišćenje s pivom. Riješite se mrlja, ispolirajte namještaj....

Pivo
Thinkstock
13.04.2019.
u 07:42

Umjesto tople vode, u lavor ulijte pivo i namačite noge prije pedikure.

Pivo je odličan izbor pića u vrućim, ljetnim danima, no, dobro ga je imati i zbog čišćenja. Stručnjaci za čišćenje tvrde kako ćete uz pomoć piva očistiti mrlje s tepiha i ispolirati namještaj, ali otkrili su i još neke trikove...

Uklanjanje mrlja

Ako vam se izlije kava na tepih ili imate neku drugu mrlju, riješite je se uz pomoć piva. Izlijte malo piva direktno na mrlju i polako istrljajte čistom krpom. Mehurići piva će pomoći u "izvlačenju" mrlje.

Poliranje namještaja

Ako imate tragove čaša na drvenom stolu, možete ih se riješiti uz pomoć piva. Izlijte malo piva na površinu i očistite krpom. Vaš drveni namještaj će ponovno zablistati. 

Bakreni predmeti

Kiselost piva, kažu stručnjaci, pomaže da bakar opet zablista, a pritom ga neće oštetiti. Krpu navlažite s pivom, ispolirajte bakrene predmete koje imate i podarite im novi sjaj.

Pedikura

Umjesto tople vode, u lavor ulijte pivo i namačite noge prije pedikure. Može vam se činiti kao neobična ideja, no mogli biste je brzo isprobati kada znate da će kvasac omekšati kožu, a alkohol dezinficirati. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

 

Komentara 1

BO
boris
10:53 13.04.2019.

ma šteta piva, bolje je unutarnje čišćenje, kome bi to palo na pamet tako trošiti pivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije