Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVLJAJ NA DAR

Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

Iskusi adventsku Hrvatsku
Foto: Promo
1/9
03.12.2018.
u 08:00

Gdje možeš iskusiti lokalni doživljaj kao što su kupovanje namirnica na zagrebačkom Dolcu i kuhanje autohtonih specijaliteta sa stručnim kulinarskim vodstvom, otkriti kako nastaju istarska vina i maslinovo ulje te kako se traže tartufi?

Prosinac nam je zamalo zakucao na vrata, mi se polako tek shvaćamo što nas sve čeka u blagdanskoj groznici, a djeca radosno odbrojavaju dane do Božića kad će uživati u poklonima, a odrasli u vremenu s najdražima. Kako bi skratili iščekivanje i uživali u radostima zime, tu je advent kao vrijeme pripreme za blagdan Božića i adventska ponuda u hrvatskim gradovima. Od sportskih tura do gastro delicija, ponuda je svake godine sve raznovrsnija i uzbudljivija. Ovog prosinca nađite slobodnog vremena za sebe i doživite advent u svim dijelovima Hrvatske!

LET BALONOM IZNAD ZAGORJA
Koliko puta ste čuli izraz „jednom u životu“? A koliko puta ste napravili nešto što se doživi „jednom u životu“? Ove godine dodajte još jednu stvar na taj popis, let balonom. Bukirajte najuzbudljivijih 60 minuta prosinca u društvu voljene osobe, profesionalnog pilota i chefa Mate Jankovića. Ne, nije slučajnost, Mate nije bukirao isti let kao i vi već je tamo da vam pripremi originalne hrvatske okuse dok uživate u idiličnim scenama izlaska sunca nad zagorskim bregima. Ako to nije dovoljno spomenimo da će vas organizirani prijevoz pokupiti na dogovorenom mjestu u Zagrebu, prevesti do balona i vratiti nakon sveganeprocjenjivog doživljaja, a vi ćete dobiti članstvo u Balon klubu Zagreb, potvrdu o letu za uspomenu kao i fotke te video za uspomenu. Više o letu balonom doznajte ovdje.

Foto: Promo

LUKSUZNI DOŽIVLJAJ ZAGREBA
Pobjegnite od svega, ali ovog puta sa stilom. Odsjednite u luksuznom hotelu Esplanade i uživajte u bajkovitom prosincu u Zagrebu. Započnite odmor s vožnjom limuzinom do hotela i čašom šampanjca dobrodošlice. Za večeru uživajte u okusima Hrvatske koju će vam majstorski pripremiti chef Ana Grgić i spavajte u deluxe sobi. Prije izlaska uživajte u bogatom doručku kako bi imali energije uživati u Zagrebu u pratnji profesionalnog fotografa. Do večere se opustite u spa centru, a navečer okusite autohtona jela u restoranu Zinfandel's, ekskluzivno za korisnike Mastercard kartica. Što sve možete doživjeti pogledajte ovdje.

Foto: Promo

VINSKI DOŽIVLJAJ
Ljubav, energija i hrabrost su glavni pokretači Vinarije Trapan i razlog zašto su postali prepoznatljivi mediteranski brand te preporuka čak i najzahtjevnijih uživatelja vina. Dugogodišnje znanje i iskustvo pretaču se pažljivo u svaku bocu vina stvarajući specifične okuse i karakter vina s posebnim mediternaskim štihom. A kad vas dočeka vlasnik Bruno Trapan i povede u obilazak svoje moderne i umjetnički inspirirane vinarije, uživat ćete u svakom koraku i osjećat ćete se kao dio te vinarske obitelji. S vašom pratnjom ćete provesti nezaboravnu večer u društvu karizmatičnoga vlasnika koji će vas upoznati s raznim sortama vina i podijeliti zanimljive priče o njihovom nastanku. Nakon toga ćete uživati u istarskoj večeri i posebnoj atmosferi vinarije, nazdravljajući vrhunskim istarskim vinima. Ukoliko ste ljubitelj filma Stranputica, ovo je defintivno mjesto za vas. Ovakav obilaz za dvoje platiti ćete nešto više od 800 kuna, a sve detalje ovog nezaboravnog iskustva pogledajte ovdje.

Foto: Promo

TRADICIONALAN RUČAK
Okusite na jedan dan hrvatsku tradiciju i kulturu kroz domaću kuhinju. Možete sami odabrati svježe namirnice na poznatoj zagrebačkoj tržnici Dolac i popiti kavu na špici. Na vama je samo da odaberete što je na meniju taj dan, ajngemahtec, purica z mlincima, štrukli... Nakon toga odlazite u autohtoni zagrebački stan iz 19. stoljeća uređen anitknim najmeštajem, čipkastim stolnjacima te poznatim umjetničkim djelima i tamo imate priliku skuhati sve što ste “pazarili” uz mentorstvo profesionalnih kuhara te uživati u spravljanju jela, ali i vinu. Za uspomenu vas očekuje diploma i sjećanje koje će trajati čitav život. Što vas sve očekuje u ovoj jedinstvenoj ponudi koja za dvoje stoji 1500 kuna doznajte ovdje.

Foto: Promo

KAZALIŠNA PREDSTAVA
U adventu možete uživati na razne načine, a jedan od najboljih je svakako uživanje u dobroj kazališnoj predstavi. Nakon što vas zimske temperature potjeraju s otvorenih prostora, uhvatite rijetku priliku pogledati jednu od najboljih produkcija Tita Andronika u poznatom zagrebačkom kazalištu, Zagrebačko kazalište mladih. Znajte da vas za dvjestotinjak kuna čekaju ponajbolja mjesta u prednjim redovima, šampanjac dobrodošlice i poklon paket za uspomenu. Podijelite ovo jedinstveno kulturno iskustvo s nekim posebnim.

Foto: Promo

SLATKI SUVENIRI
Kakav bi to advent bio bez slatkih delicija. Čim na kalendaru okrenemo zadnji mjesec u godini i odlučimo da na dijetu ipak idemo poslije Nove godine, misli nam polete prema hladnjaku, konkretnije prema omiljenim božićnim kolačima. Još kad te kolače napravi popularni chef i lice s TV ekrana Tea Mamut, onda znate da ste na korak do savršenog iskustva. Kako bi napravili taj finalni korak, posjetite Teu u njenoj popularnoj slastičarni O'š kolač u Splitu. Osim što će vas Tea zadiviti svojom osobnošću, uživat ćete i u njenim kreacijama te posebnim desertima. Kako bi dan bio potpun, kući ćete otići s jedinstvenom ručno rađenom šalicom, vrećicom punom delicija te tajnim receptom za njih kako bi mogli i sa svojim najmilijima uživati u najboljem desertu ovog adventa.

Foto: Promo

OKUSI ISTRE
Otkrijete zašto je istarsko maslinovo ulje najbolje na svijetu u društvu Gorana Zgrablića. Osim što posjeduje dokotrat iz fizike, Goran je i gurmanski vagabond s diplomom Talijanske somelijerske asocijacije. Autor blogova i vodiča o jelu i piću te vrhunski proizvođač maslinovog ulja provest će vas kroz svoje vinograde, a čeka vas i gurmanska poslastica. Istražite nasade maslina u Vodnjanu, saznajte kako se ulje proizvodi na razne načine te isprobajte okuse istarske kuhinje. Osim maslinova ulja, dočekat će vas i lokalni tapasi spremljeni s različitim vrstama maslinova ulja za savršeni okus. A za vrhunac dana, isprobajte jedini balzamični ocat spravljen u Istri i uživajte u jelu i društvu prijateljskog lica istarske kuhinje.

Foto: Promo

TRKAČA TURA ZAGREBA

Ovog adventa isprobajte nešto drugačije. Ukoliko ste avantursitičkog duha i imate kondicije, odvažite se na trkački obilazak Zagreba s profesionalnim ultra trkačem. Budite dio male grupe trkača koja će obići Gornji i Donji grad uživajući u ljepotama Zagreba. Osim najpoznatijih atrakcija, vodiči će vam pokazat i skrivene, manje poznate lokacije kako bi dobili potpuni doživlajj Zagreba. Energiju obnovite u jednom od lokalnih restorana sa finim štruklama, idealno za hladnije zimske dane. Ukoliko ne možete cijelim putem pratiti tempo, grupe su prilagođene kondiciji i preferencijama sudionika, pa tako možete sudjelovati u brzom hodanju, laganom trčkaranju ili jačem programu. Za stvari ne brinite, ostavite sve nepotrebno u sigurnim rukama i opremite se za uživanje na otvorenome. I svakako ponesite kameru za ovo jedinstveno trkačko iskustvo.

*sadržaj omogućio Mastercard

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije