Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adventska karta

Nemate pojma što su grenadirmaš i tačkrle? Postanite i vi gastro mag i doznajte gdje ih pronaći

Advent u Zagrebu
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
1/3
11.12.2019.
u 07:00

Otkrijte na kojem se klizalištu cijela obitelj može družiti s Djedom Božićnjakom, a ekipu povedite na zagrebački Zrinjevac na kojem možete isprobati hrvatske tradicionalne delicije s twistom

ZABAVA ZA KLINCE

Za mnoge klince Advent je najdraži dio godine jer ne mogu dočekati klizanje u Ledenom parku na zagrebačkom Tomislavovu trgu, najljepšem i najvećem klizalištu u ovom dijelu Europe. Vaše najmlađe posebno će razveseliti Badnjak u Ledenom parku, a sve male klizače i cijelu obitelj na kućicama tradicionalno očekuju delicije od bakalara i zdravica. Na Badnjak se klizati može od 10 do 17 sati, a Ledeni park na Božić svoja vrata otvara već u 11.30 sati pa se možete razbuditi na svježem zraku uz čašu finog kuhanog vina, a u okolnim kućicama možete se i počastiti slasnim kobasicama, dok klince očekuju omiljene fritule. U magičnom Ledenom parku možete klizati i na samo Silvestrovo kad se organizira Dječji doček Nove godine. Tu vas očekuje posebna promocija ponedjeljkom: svakog ponedjeljka uz kupnju jedne ulaznice za klizanje Mastercard ®i Maestro ® ili na fizičkim prodajnim mjestima, druga se dobije potpuno besplatno.

Tu je i neprocjenjivo iskustvo Silent Srijede, koje se može kupiti na Priceless.com. Kroz iskustvo posjetitelji mogu uživati u klizanju na otvorenom, na najljepšem klizalištu u glavnom gradu Hrvatske. Paket sadrži klizaljke i slušalice s tri različite playliste s kojih se može birati glazba za neprocjenjivo iskustvo "tihog klizanja" i to svake srijede navečer od 22 do 23h za vrijeme trajanja Adventa. Neprocjenjivo iskustvo je rezervirano samo za korisnike Mastercard kartica. Ako želite uživati u pravoj božićnoj čaroliji u samom srcu Zagrebu, svakako s obitelji posjetite Božićnu bajku by Mastercard, koja se održava na Trgu bana Jelačića. Tamo ove godine dolazi i Djed Božićnjak koji će se svake subote, počevši od 7. prosinca, družiti s posjetiteljima. Tu vas očekuje i dječji program s Djedom Božićnjakom, a svake nedjelje u 11 sati možete pogledati odličnu božićnu predstavu: Čarolija zime je djedovo ime.

Na kućicama Božićne bajke by Mastercard nude se Okrugljakove zapečene štrukle, pašticada u kruhu i krpice sa zeljem u ponudi su Pepermintove kućice Borisa Kovačeka i Tome Ricova, a gulaš od hobotnice i vepra možete isprobati u Medinu Brlogu. Ako plaćate Mastercard® ili Maestro® karticama, na posebno obilježenim kućicama, očekuje vas popust od 10%.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Zagrepčani iz zapadnog dijela grada od prošle godine imaju svoj Dječji Advent u Vrapču, gdje je postavljeno klizalište od 450 četvornih metara, a bit će otvoreno sve do Silvestrova. Ako plaćate Mastercard i Maestro karticama najam klizaljki je gratis i to svakim danom u razdoblju od 17 do 20 sati. I tamo na ugostiteljskim kućicama možete istražiti gastro ponudu, koja je nešto tradicionalnija pa se nude klincima najdraže fritule i kobasice.

POSLOVNI RUČAK

Ako želite ostaviti dobar dojam na poslovne partnere, svakako ih počastite finim ručkom na Adventu na zagrebačkom Zrinjevcu. Ove je godine ta čarobna lokacija u znaku tradicionalnih hrvatskih jela s twistom, koja se nude na maštovito uređenim kućicama. Apetitlih će predstaviti novu inačicu ajngemahteca, poslužuje se hrskava patka s popečcima od mlinaca i krumpira.

Omiljena jela i pomalo zaboravljena jela naših baka teško se izgovaraju, ali isplatit će vam se zapamtiti specijalitete poput grenadirmarša, starog zagrebačkog jela od krumpira i tjestenine i tačkrle (punjenih jastučića od krumpirova tijesta) punjene pekmezom s posipom prženih mrvica aromatiziranih koricom naranče i cimet-šećera. Ekipa Gourmet Experience Croatia zaslužna je za Apetitlih, ponudu tradicionalnih jela prezentiranih na inovativan način, a oni su zaljubljenici u gastronomiju - Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin. Ako plaćate Mastercard ili Maestro karticama na posebno obilježenim kućicama očekuje vas popust od 10%.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

PARTY S EKIPOM

Za zabavu s ekipom zasigurno je najidealnija lokacija Fuliranje. Inovativna street food ponuda i odlična atmosfera idealni su za kraći dnevni break, a navečer s ekipom svakako provjerite glazbeni program uz odlične DJ-e, a na Fuliranju će se 10. prosinca predstaviti i argentinski tango dok ćete na Silvestrovo uživati u glazbi Ilije Rudmana i Pepija Jogardea. Od klope tu su već legendarne street sarmice Black Pepper Marketa by T&T, sočni ombolo i istarske kobasice isprobajte u kućici Fermaj Tovara, B.A.B. Piantini i Vodnjaki, dok Opat s Kornata nudi janjeću peku i krvavice.

Na zagrebačkom Adventu isprobajte sva gastro čuda za koja niste ni čuli i ne zaboravite ponijeti svoje Mastercard i Maestro kartice jer za svako plaćanje ovim karticama ostvarujete 10% popusta i to na Mastercard obilježenim kućicama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?