Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osamdesete u Zagrebu

Fotografije koje bude nostalgjiu: Sjećate li se Ledo centra i Ham Hama, kultnih mjesta iz osamdesetih?

Retroteka
05.02.2020.
u 16:20

Vjerujemo da će mnogima ove fotografije dva najbolja zagrebačka lokala probuditi lijepe uspomene.

U Facebook grupi 'Retroteka' svakodnevno se objavljuju fotografije starog namještaja, hrane, igračaka, ali i mjesta u gradu koja su bila popularna. Tako je neki dan osvanula fotografija starog Ledo centra koji se smjestio u Teslinoj osamdesetih a bio je ideja Dragutina Mamića koji je nešto slično vidio u Švicarskoj. U komentarima fotografije osjeti se velika nostalgija.

Valka, Limač, špageti od sladoleda i bogati sladoledni kupovi su ono za čim zagrepčani žale. Ovo mjesto opisuju kao toplo, prekrasno s najboljim sladoledom u gradu i pitaju se zašto se tako brzo zatvorio lokal.

Foto: Retroteka

Poslije ritmike, dramske u ZKM-u ili poslije škole klinci su posjećivali centar i naručivali sladoledne kupove – prve tako bogate u glavnom gradu. Za Mega kup koji se sastojao od čak 7 kuglica trebalo se izdvojiti više novaca, pa ga je društvo znalo podijeliti na njih nekoliko kako bi uživali u najboljem sladoledu tog vremena. Još jedna novost bile su čašice od korneta.

S obzirom na obožavanje ovih slastica ne čudi što su tamo uvijek bili dugački redovi, a jedna žena u komentarima je napisala kako su ona i tadašnji dečko, danas suprug, imali posebnu taktiku zauzimanja sjedećih mjesta baš iz tog razloga.

Neko vrijeme internetom je čak kružila peticija za ponovno otvaranje omiljenog mjesta za sladoled 80tih.

Osim Ledo centra nostalgiju je probudila i fotografija Ham Hama, restorana brze hrane čiji je slogan glasio "Dobro došli u Ham-Ham, bolje vam je tu neg' tam!"

Foto: Retroteka

Osim najfinijih hamburgera koji su se tih godina mogli pojesti u Zagrebu, Ham Ham je nudio zelenu salatu s mrkvom i dresingom od majoneze za koju ljudi komentiraju da je bila božanstvena kao i sendvič sa vratinom, hambi umakom, tartarom i salatom za koji je jedna žena napisala da bi ga pojela i dan danas iako je vegetarijanka.

Škola, kino, pa u Ham Ham na hamburger - tako nekako je, sudeći po komentarima, izgledao petak u Zagrebu prije 30tak godina.

Također, i za ovaj lokal bi mnogi voljeli da se ponovno otvori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije