Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supernamirnica

Fine i pune blagodati: Uz trešnje mršavite, bolje spavajte, regulirajte tlak...

shutterstock
12.06.2020.
u 12:40

Trešnje su mnogima najdraže ljetno voće, ali uz to što su iznmno ukusne, imaju i mnogo pozitivnih posljedica na zdravlje.

U ljetnoj sezoni svi uživaju u sočnim, crvenim trešnjama. Ovo živo crveno voće izvrstan je spoj slatkih okusa s nijansom kiselosti i dodaje savršenim pop bojama vašim desertima. Trešnje se mogu jesti sirove ili se mogu koristiti u raznim receptima, kao što su kolači, pogače, pite i kolači od sira. Oni su prekrasan dodatak za zdjelu jogurta ili žitarice za doručak. No, ne znaju mnogi da ovo ukusno voće ima brojne kvalitete koje su dobre za vaše zdravlje, prenosi food.ndtv.

Ortoped savjetuje što morate raditi za zdrave zglobove:

1. Pomažu regulirati nesanicu

Trešnje sadrže hormon zvan melatonin koji olakšava dobar, miran san. Melatonin je hormon koji proizvodi pinealna žlijezda u mozgu. Poznato je da regulira ciklus spavanja i budnosti te kontrolira biološki sat.

2. Olakšavaju gubitak težine

Ako planirate malo smršaviti, nemojte zaboraviti dodati trešnje u prehranu. Trešnje imaju malo kalorija, tek oko 100 kcal za jednu šalicu. Bogate su vitaminima koji jačaju metabolizam i imaju umjeren sadržaj vode koji izbacuje toksine iz tijela.

3. Smanjuju visok tlak

Trešnje sadrže dobru količinu kalija i tako pomažu u uklanjanju viška natrija iz tijela i uravnotežuju količinu kalija i natrija, što automatski pomaže u održavanju razine krvnog tlaka.

4. Sprječavaju kardiovaskularne bolesti

Antioksidanti u trešnjama pomažu u smanjenju lošeg kolesterola, reguliraju krvni tlak i bore se protiv slobodnih radikala koji mogu izazvati upalu. To smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

5. Imaju svojstva protiv starenja

Trešnje su bogate antioksidansima i kao što znamo antioksidanti se bore protiv slobodnih radikala koji čine kožu vlažnom. Zbog toga je koža mlađa i zdravija. Trešnje mogu pomoći u uklanjanju tamnih mrlja s kože koje se mogu pojaviti zbog oštećenja od sunca. Samo izmrvite nekoliko trešanja i pomiješajte ih s prstohvatom kurkume i žličicom meda. Nanesite ovu pastu 10-15 minuta, a zatim je isperite. Umanjuje tamne mrlje i poboljšava tonus vaše kože.

6. Kovrče će vam biti ljepše

Borite se s dosadnim i beživotnim kovrčama? Trešnje sadrže vitamin B, vitamin i vitamin C koji sprečava oštećenje i lomljenje kose te održava hidratizirano vlasište. Vitamin C također daje prirodan sjaj koži.

7. Održavaju ravnotežu pH

Kad god se poveća udjel kiselina u tijelu, trešnje mogu biti korisne za uravnoteženje razine pH tako da ga neutraliziraju i spriječe želučane tegobe poput kiselosti ili probavne smetnje.

8. Poboljšavaju energiju

Vjeruje se da su trešnje voće koji pojačava energiju. One mogu pomoći u stvaranju krvnih stanica što automatski olakšava cirkulaciju i povećava razinu energije.

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije