Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko ga koriste Hrvati?

Facebook danas slavi 16. rođendan, znate li tko u Hrvatskoj ima najviše lajkova?

Mark Zuckerberg
IPA/PIXSELL
04.02.2020.
u 07:00

Nastao je davne 2004. godine s namjerom da putem njega komuniciraju samo studenti Harvarda. Kasnije su se priključila i druga sveučilišta, škole i tvrtke, a sada ga koriste apsolutno svi.

Facebook je definitivno svima promijenio način života. Postao je potpuno novi način komunikacije i to besplatne, pa je tako olakšao održavanje veze s prijateljima i obitelji koji su na drugom kraju svijeta. Osim tekstualnih poruka, sada možemo slati i glasovne, ali i telefonirati - običnim ili video pozivom. Fotografijama i statusom možemo izraziti svoje osjećaje, misli, ali i podijeliti gdje se nalazimo. Svake minute na Facebook se napiše pola milijuna komentara, skoro 300 000 statusa, a objavi se oko 135 tisuća fotografija.

Danas je postao i središte reklamiranja i promoviranja od influencera i poslovnih tvrtki do kafića, slastičarnica i restorana koji sve rijeđe koriste web stranice za svoje novosti i objave - preselili su to na Facebook.

Pomoću Facebook targeting opcije pokazalo se da je ukupan broj aktivnih Facebook korisnika u Hrvatskoj približno 1,9 milijuna. Od toga se 1,2 milijuna na ovu omiljenu društvenu mrežu spaja preko mobitela, a 'samo' 560 tisuća putem računala. Najveći broj korisnika, njih oko 530 tisuća ima između 25 i 34 godine, a kada je riječ o spolovima nema pretjerane razlike - 940 tisuća su žene (49 posto), a 960 tisuća muškarci (51 posto). 

Analize su pokazale da  je Facebook među Hrvatima i dalje kralj društvenih mreža, a u stopu ga prati i Instagram. Kada je riječ o najpopularnijem pageu tu titulu nosi onaj reprezentativca Luke Modrića koji prati skoro 8 milijuna korisnika. 

Najviše aktivnih korisnika dolazi iz Zagreba, 680 000, a slijedi ga Splitsko - dalmatinska županija s njih 180 000, Primorsko - goranska s 130 000 i Osječko - baranjska s istom brojkom. 

CNN jednom prilikom je objavio da je čak 83 milijuna profila lažno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije