Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravilna kontracepcija

Evo što muškarci krivo rade pri korištenju kondoma

Kondomi i sex
Foto: Thinkstock
1/2
04.11.2014.
u 21:00

Nerijetko se događa da u strahu od trudnoće parovi istovremeno koriste duplu zaštitu, primjerice kontracepcijske pilule za žene i kondomi

Mnogo parova želi biti sigurno kada je riječ o kontracepciji.

Nerijetko se događa da u strahu od trudnoće parovi istovremeno koriste duplu zaštitu, primjerice kontracepcijske pilule za žene i kondomi. Prema novom istraživanju objavljenom u časopisu Contraception, 12 posto ljudi koristilo je kondom istovremeno s drugom metodom kontracepcije tijekom zadnjeg seksualnog odnosa, a samo 59 posto njih je imalo kondom tijekom cijelog trajanja seksa.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Od 800 ispitanika njih 50 posto izjavilo je da su koristili kondome i tijekom prijašnjih seksualnih iskustava, ali 41 posto njih nisu znali kako ispravno koristiti taj način kontracepcije, navodi se. Među sudionicima istraživanja, njih 35 posto stavili su kondom nakon što je odnos već započeo, a 6% ispitanika skinulo ga je tijekom seksa. To su, navodi se, pogreške u pravilnom korištenju kondoma jer svaki direktni dodir spolovila stvara rizik od spolno prenosive bolesti.

Ako imate stalnog partnera i sigurni ste da nema straha od spolno prenosivih bolesti, dvostruka zaštita tijekom seksa vam nije potrebna.

>>Muška kontracepcija: Vasalgel će biti popularniji od vazektomije

>>Istina ili mit? Kontracepcijske tablete debljaju

Komentara 2

TH
than
21:47 04.11.2014.

"Ako imate stalnog partnera i sigurni ste da nema straha od spolno prenosivih bolesti, dvostruka zaštita tijekom seksa vam nije potrebna." Ovo je malo krivi zakljucak... Pogotovo sto se spominju pilule u tekstu... Pilule nisu nikakva zastita protiv spolnih bolestii (tako da ne ulaze pod ono - dvostruka zastita protiv tih bolesti), a i stalni partner moze zavrludati malo okolo i pokupiti. Ove i slicne tekstove kao da pisu neki koji se nesto razumiju u samu materiju, ali praksa im malo ne ide od ruke. Ne krivim vecernji, ionako je to samo preneseno iz drugih novina.

YO
yocko
20:51 05.11.2014.

Kurton je isto kao da bi se ljubili preko stakla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije