Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme za šoping

Evo što možete kupiti do 200 kuna na siječanjskim sniženjima

Siječanjsko sniženje
Foto: Nikola Zoko
1/28
13.01.2016.
u 08:10

Za početak – pripremite se za kupnju na sniženju! Odjenite odjeću koju možete lagano skinuti, obujte ugodnu obuću koja se isto lako skida i ne zaboravite imati pun želudac

Vjerovali ili ne, znanstveno je dokazano da kupovina na rasprodajama pravim šopingholičarkama podiže nivo hormona sreće ili serotonina, jača obrambeni mehanizam i daje nevjerojatnu energiju… Kad sam to pročitala, istraživanje sam povećala i savila na vidno mjesto kako bi taj revolucionarni tekst pročitao i moj suprug. Za mnoge šopingholičarke siječanj je najdraži mjesec u godini.

Trgovine su krcate robom koja je pristizala tijekom cijele sezone, a cijene do 70% povoljnije. Mnoge upravo tada nakrcaju svoje ormare ulovima od kojih polovina na kraju zauzima mjesto, a nije u upotrebi. Upravo zato, pazite kako i što kupujete! Činjenica da je nešto jeftino ne znači da vam je i potrebno. Kao i za općeniti šoping i za kupovinu na rasprodajama postoje mala pravila pametne kupovine.

Pogledajte pet top komada koje smo pronašli, a koji predstavljaju pravu modnu investiciju jer su nakon zime nosivi i ovog proljeća.

Foto: Nikola Zoko

Kako kupovati?

Za početak – pripremite se za kupovinu na sniženju! Odjenite odjeću koju možete lagano skinuti, obujte ugodnu obuću koja se isto lako skida i ne zaboravite imati pun želudac. Ako ste gladni, donosit ćete brzoplete odluke koje ćete poslije požaliti. Isto tako razmislite je li bolje kupovati sami ili u društvu. Kupujete li u paru, pazite da vas osoba ne opterećuje, ne gleda stalno na sat i da sudjeluje s vama u odabiru i odlukama.

Uvijek prvo pregledajte više trgovina kako biste bili sigurni da ste nešto kupili po najpovoljnijoj cijeni. Želite li biti sigurne da ste napravile dobar izbor, zamolite prodavačice da vam pričuvaju odabrane artikle. U vrijeme sezonskih sniženja dopuštena je rezervacija od sat vremena. Svaki odjevni predmet dobro pogledajte kako biste bile sigurne da nije oštećen.

Nikad ne kupujete oštećenu odjeću jer popravak ne mora biti jednostavan i brz. Ono što ne možete odjenuti sutradan nerijetko ostaje u ormaru nekoliko mjeseci. Ako želite kupiti samo ono što vam je potrebno, prvo pročešljajte trgovine i provjerite cjelokupnu ponudu. Artikle možete i slikati mobitelom kako biste zapamtili što vam se svidjelo.

U kupovinu krenite kad je najmanja gužva (izbjegavajte vikend). Puno ljudi će vas učiniti nervoznim pa ćete htjeti obaviti kupnju što prije i tako kupovati brzopleto. Kako biste si olakšali kupovinu, kod kuće sastavite popis onoga što vam najbolje odgovara i tek drugi dan krenite u kupovinu kada vam se svi dojmovi slegnu. Kako ste oboružani popisom, znat ćete i koliko vam treba novca, stoga sa sobom ponesite točno onoliko gotovine koliko vam je potrebno, a kartice ostavite kod kuće. Tako ćete se osigurati da ne pređete zadani budžet.

Stilistička šoping lista

Što se tiče samog izbora odjeće, zapamtite najvažnije: budite klasičarka u razmišljanju. Neki must have predmet ove sezone (primjerice haljinu sa šljokicama, tigrasti pulover) kupite samo ako ga možete odjenuti barem pet puta u ovoj sezoni. Klasične komade poput jednostavnih suknji, haljina, jakni, odijela smatrajte pravim ulovom na sniženju i novom bazom u svojem ormaru. Sad je pravo vrijeme za kupovinu novog poslovnog odijela, možda više pari cipela, dobre jakne, haljine za vjenčanje prijatelja ovog proljeća, novih hlača, pulovera…

Da vam olakšamo, mi smo krenuli u potragu i pronašli 30 komada do 200,00 kuna. Potražite inspiraciju i napravite svoju listu za kupovinu.

Pogledajte galeriju...

Komentara 5

DU
Deleted user
09:41 13.01.2016.

I u seksu se oslobađa hormon sreće. A ne treba lutati po dućanima.

MI
mickeyzg
08:28 13.01.2016.

kaj za nas muške nema niš, kad su samo žene i ženska odjeća na slikama?

BR
brukic
10:33 13.01.2016.

Bravo! Cak dva ducana ste obisli za svoje 'istrazivanje'!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije