Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Evo koliko je često potrebno mijenjati posteljinu da se izbjegnu zdravstveni problemi

Shutterstock
09.08.2019.
u 14:42

Plahte i jastučnice sadrže mnogo nakupina mrtve kože, a redovnim prozračivanjem i pranjem se sprječavaja pojava bakterija

Prosječna osoba posteljinu mijenja jednom u dva tjedna, ali to nikako nije dovoljno, pogotovo u vrućim ljetnim noćima kada se svi znoje. Trebalo bi je prati barem jednom tjedno kako ne bi došlo do posljedica po zdravlje. 

Najveći problem su upravo stanice mrtve kože koje svaki čovjek dnevno ispušta između 30 000 i 40 000. Također, veliki problem su prašina i vlaga. 

Foto: Shutterstock

U vrijeme alergija trebalo bi posteljinu prati jednom tjedno kako se simptomi ne bi pogoršali. Važno je i oprati je na visokim temperaturama, a  idealne su one veće od 40 stupnjeva. 

Prljava posteljina može dovesti do pojava prištića i drugih kožnih iritacija. Kod nekih ljudi prašina i bakterije mogu izazvati i ozbiljnije probleme. 

Ključne riječi

Komentara 2

GU
Gumbar136
18:20 09.08.2019.

pa ja ženu mjenjam svaki tjedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije