Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riješite ga se

Evo kako stres uništava vaš seksualni život

Stres
Foto: Thinkstock
1/5
18.11.2017.
u 20:54

Gotovo da i nema osobe koja nije bila pod stresom barem jednom u životu. Ako se kronično borite s ovim problemom, to može negativno utjecati na vaše zdravlje. Ali i na vašu vezu i seksualni život.

Stres je jedan od najvećih prijetnji zdravlju današnjice. Visoki krvni tlak, visoke razine lošeg kolesterola, nesanica i pretilost povezani su sa stresom.

Gotovo da i nema osobe koja nije bila pod stresom barem jednom u životu. Ako se kronično borite s ovim problemom, to može negativno utjecati na vaše zdravlje. Ali i na vašu vezu i seksualni život. 

Stres utječe na hormone

Stres će povisiti razinu kortizola u tijelu koji utječe na mnogo funkcija u organizmu, od imunološkog sustava do ometane proizvodnje spolnih hormona. Osim toga, osobe pod stresom često nakupljaju i neželjene kilograme što nekima može biti i dodatno opterećenje kada je riječ o spolnom životu. 

Umor uzrokovan stresom

Zbog stresa ćete se osjećati premoreno, posebice ako uz stres imate i mnoštvo drugih obveza koje pokušavate riješiti u isto vrijeme, što će povisiti razinu stresnog hormona u organizmu, kortizola. Taj začarani krug utjecat će i na manjak želje za seksom, a mnogi će i ovakvim situacijama možda i pristati na seks s partnerom i "odraditi ga" samo da što prije mogu na spavanje. 

Zbog stresa imate "kratki fitilj"

Poznato je da osobe pod stresom imaju sve manje strpljenja za neke uobičajene situacije i burno reagiraju. Dok poznata okolina reagira začuđeno na ovakve reakcije, stručnjaci poručuju kako je kod takvih osoba uzrok za takve reakcije - stres. To znači da niste ni u romantičnom raspoloženje, a seks vam je vjerojatno zadnji na pameti. 

Problemi u vezi

Zbog burnih reakcija i "kratkog fitilja", veza će vam biti na kušnji. Druga strana vjerojatno se teško može nositi s vašim (ne)raspoloženjem, a svaki pokušaj da vam pomogne, vi ćete vjerojatno doživjeti kao napad za što druga strana teško može imati razumijevanja. 

Pogledajte i video koja 4 mjesta na ženinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa....

Komentara 1

MN
Mnd7779
10:24 19.11.2017.

sex je lijek za probleme,čovjek se isprazni ,i gle čuda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije