Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne gubite živce

Evo kako se spakirati brzo i ekonomično, a da pritom imate sve što vam je potrebno

pakiranje
Foto: Thinkstock
25.07.2015.
u 07:45

Ako ne putujete na duže vrijeme već samo na tjedan do dva tjedna, ne morate ponijeti sve stvari koje imate u stanu jer vam uistinu neće trebati

Mnogi od nas godišnji će odmor provesti izvan svog doma, a kada krećete na put, bilo na Jadran, u inozemstvo ili kod rodbine na selo, najteži dio posla prije puta je spakirati se.

Ako ne putujete na duže vrijeme već samo na tjedan do dva tjedna, ne morate ponijeti sve stvari koje imate u stanu jer vam uistinu neće trebati.

Evo nekoliko savjeta kako se spakirati brzo i ekonomično, a da vam sve stane u samo jednu torbu.

1. Rolajte odjeću! Odjeća koja je složena kao u ormaru zauzima previše mjesta. Uostalom, rolanjem odjeće spriječit ćete njezino gužvanje. Napravite stoga popis odjeće koja vam treba, izvadite je i zarolajte.

2. Poštedite sebe! Spakirate omiljenu odjeću koja se lako savija i ne gužva se. Za tako kratko putovanje zaista ne morate isplanirati svaku odjevnu kombinaciju, ali je dobra ideja da izaberete općeniti stil i paletu boja, kao i odjevne predmete koji se dobro kombiniraju. Ljeti je sjajno to što se bijela boja može nositi u bilo koje doba dana i noći, a i slaže se sa svim bojama.

3. Reducirajte toaletne stvari i make up. Osim osnovnog, kao što su četkica i pasta za zube i preparati za njegu kože, ponesite apsolutni minimum šminke – samo ono bez čega ne možete. Za nekoga je to bočica parfema, uvijač za trepavice, maskara i rumenilo, a za nekoga ruž, parfimirani losion za tijelo i lak za kosu.

4. Cipele na rubove, laganija odjeća na vrh. Kada se pakirate najprije u torbu ubacite cipele i to tako da ih stavite uz rubove. Na taj način osigurat ćete samu torbu jer će biti čvršća te one neće zauzeti previše mjesta. Nakon cipela postavite zarolane traperice pa majice. Nastavite s laganijom odjećom tako što ćete zarolane krpice ugurati tako da između njih ne stane ni igla. Na vrh ubacite torbicu i higijenske potrepštine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije