Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo područje

Evo kako putovanje i promjena okoline utječe na probavni sustav

Foto: Shutterstock
1/4
11.11.2018.
u 07:00

Pokazalo se kako se bakteriološka flora probavnog sustava mijenja odmah nakon promjene sredine.

Preseljenje u drugu zemlju uvijek je izazov, ali promjene se ne događaju samo "na vani", već i iznutra.

Znanstvenici su proveli istraživanje na Sveučilištu Minnesota, a koje je obuhvatilo 514 zdravih žena, raspoređenih u skupine, one koje su rođene u Aziji, one koje su se kasnije preselile u Sjedinjene države te one koje su rođene na zapadu, a čiji su roditelji s područja Azije.

Pokazalo se kako se bakteriološka flora probavnog sustava mijenja odmah nakon promjene sredine. Što dulje osoba boravi na novom području, bakterije u organizmu postaju sve sličnije onima koje imaju osobe koje žive u njihovoj sredini, odnosno "europske", "američke"...

Većina ispitanih u ovom istraživanju su osobe koje žive u Sjedinjenim država pa je znakovito da su lakše nakupljale neželjene kilograme što je pokazatelj kako bakteriološke promjene u probavnom sustavu nakon preseljenja utječu i na cjelokupno zdravlje. 

Rezultati istrživanja objavljeni su u časopisu Cell.  

Pogledajte i video Kardiolog upozorava na tihe simptome infarkta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije