Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Evo kako ćete u javnom WC-u odabrati najčišću kabinu

shutterstock
14.03.2021.
u 07:00

Općenito prevladava ideja da treba izbjegavati kabine u sredini, kad god je to moguće, jer se smatraju najprljavijima

Sigurno ste se i sami nekad suočili s onim 'nemogućim izborom' - koju kabinu odabrati u javnom WC-u... Većina će, logično, kad se nađe u toj situaciji izabrati onu koja im se 'na prvi pogled' učini najčišća, no to nije uvijek i najbolji izbor.

Naime istraživanja su pokazala da postoji puno efikasniji način za prepoznati najčišću kabinu.

Što se tiče javnih zahoda, općenito prevladava ideja da 'treba izbjegavati srednje kabine', kad je to moguće naravno, i birati prvu najbližu, piše The Healthy., jer većina misli da se ta kabina najmanje koristi, što znači i da je vjerojatno čišća nego ostale.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

No časopis New York Magazine ispitao je kakvoj su odluci kod biranja kabine skloni muškarci, a kakvoj žene i pokazalo se da, premda se oba spola vode istom logikom i biraju srednju kabinu, muškarci će se voditi i idejom da kabina treba biti što bliže izlaznim vratima, dok će žene odabrati one najudaljenije od vrata. 

Prema ovom istraživanju, prva je kabina u ženskom WC-u uvijek najčišća, a sukladno s ovim gore, najčišća muška je - ona najudaljenija od vrata.

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stankić
Stankić
13:24 14.03.2021.

Nadam se da se autorka bude kandidirala za najveća svjetska novinarska priznanja sa ovim člankom. Možda za nekog "pulitzera", naravno, na čirilovici, kaj ne?

MO
montello
18:27 14.03.2021.

bravo dobar članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije