Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNE TRI PRUGE

Europski sud se izjasnio: Adidas ostaje bez svog prepoznatljivog loga

Adidas
Foto: Shutterestock
19.06.2019.
u 15:06

'Oznaka nije sastavljena od niza redovito ponavljajućih elemenata, nego čini običnu figurativnu oznaku'

Proizvođač sportske opreme, Adidas, izgubio je prava na prepoznatljivi logo s tri pruge nakon odluke Europskog suda. Luksemburški suci su se izjasnili kako znak nije dovoljno prepoznatljiv. Sporni je znak stavljen pod upitnikom nakon što su krenule optužbe da je slavni logo previše sličan onom belgijske tvrtke Shoe Branding Europe. Adidas je nakon toga morao dokazati da se njihov znak jasno razlikuje od konkurentskog, međutim Europski je sud odlučio kako znak nije dovoljno specifičan te se ne uočava jasna razlika. 

- Razočarani smo. Sada ćemo ponovno napraviti detaljnu analizu i upotrijebiti dokaze iz presude za budući tijek akcije ne bi li zaštitili naš brend za različito pozicioniranje proizvoda - kazali su iz Adidasa, piše International News

- Oznaka nije sastavljena od niza redovito ponavljajućih elemenata, nego čini običnu figurativnu oznaku. Mnogi dokumenti koje je dostavio Adidas su nevažeći jer su promijenili uzorke boja, kao što su bijele pruge na crnoj pozadini, umjesto crnih na bijeloj pozadini - pojasnili su suci.

Sud je također odbacio Adidasovu tvrdnju da je logotip stekao poseban karakter korištenjem u cijeloj EU, ističući da je tvrtka pružila relevantne dokaze u tek pet od ukupno 28 država članica. Adidas još uvijek ima pravo žalbe na odluku. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Optimyst
Optimyst
16:52 19.06.2019.

Adidas je izgubio spor,što ne znači da ostaje bez loga,presuda se odnosi na jednu verziju loga s tri pruge.Sutkinja je ustvrdila da presuda neće utjecati na opsežnu zaštitu drugih oblika loga s tri pruge kroz institut robnog žiga...ono kad ja moram raditi vaš posao -bitno da je naslov bombastičan.

Avatar Hazl113
Hazl113
18:32 19.06.2019.

Ne znam što je falilo starom znaku adidasa. Tri lista presječena sa tri bijele linije.

LA
lakočemo
17:12 19.06.2019.

alaj ste to ljepo objasnili svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije