Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAP PO KAP

Eteričnim uljima protiv tjeskobe, ali i za ljepši ugođaj

ulje
Arhiva
08.02.2010.
u 07:34

Jedna od metoda je i inhalacija ulja što je odlična pomoć kod prehlade, gripe, upale sinusa, visoke tjelesne temperature i drugih respiratornih problema.

Više je načina primjene eteričnih ulja, no zasigurno su najčešće metode udisanje mirisnih ulja upotrebom mirisne ili aromatične lampice te masaža. Prva se metoda može upotrijebiti za pročišćavanje zraka u vrijeme kada vladaju viroze iako se najčešće koristiti za uklanjanje neugodnih mirisa, odbijanje insekata ili bolje raspoloženje te stvaranje ugodne atmosfere u kući ili poslovnom prostoru.

Jedna od metoda je i inhalacija ulja što je odlična pomoć kod prehlade, gripe, upale sinusa, visoke tjelesne temperature i drugih respiratornih metoda, a pridonosi i poboljšanju pamćenja, za što je najučinkovitije ulje ružmarina.

Uljima si možemo pomoći patimo li od akutne tjeskobe, kao što je napad panike ili strah od suočavanja s nekom teškom situacijom. Dovoljno je staviti jednu kap odgovarajućega eteričnog ulja, primjerice lavandu, yling ylang, melisu ili muškatnu kadulju te protrljati dlanove da se ulje zagrije i tek onda udisati miris.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije