Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogatstvo prirode

Eterična ulja mogu pomoći kod raznih zdravstvenih problema. Evo kako ih koristiti

ulja, eterična ulja, eterično ulje, bočice, lavanda (1)
Foto: Thinkstock
1/2
11.09.2017.
u 10:27

Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje.

Eterična ulja snažni su ekstrakti biljaka, a mogu se prevesti i kao “esencijalna ulja”. Dobivaju se parnom destilacijom biljnog materijala te su izrazito koncentrirana, a mogu se koristiti u ljekovite svrhe, za ljepotu, opuštanje organizma ili za mnoge svrhe u našem domu. Eterična ulja osiguravaju mnoge dobrobiti tijekom cijelog života. 

Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje. Ovisno o potrebama organizma, preporučljivo je dobro istražiti eterična ulja koja ćete koristiti ili se posavjetovati s licenciranim aromaterapeutom. 

Jedna od učestalih primjena eteričnih ulja jest za smirivanje organizma, stvaranje ugodne atmosfere u prostorijama u kojima boravimo te za postizanje unutarnje ravnoteže. Eterična ulja imaju veoma snažno djelovanje na naše tijelo te njihovo korištenje u aromadifuzerima, na koži ili za raspršivanje mogu doprinijeti sveukupnom stanju organizma.

Koja aromati;na ulja valja koristiti za određene zdravstvene probleme pročitajte na portalu Kreni zdravo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije