Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ekskluzivna suradnja Rudolfa Štefana i Čakovečkih mlinova rezultirala je ukusnim receptima za pizzu i burek kakve još niste probali

Ekskluzivna suradnja Rudolfa Štefana i Čakovečkih mlinova
Foto: Promo
1/11
15.10.2021.
u 15:57

Brašna Čakovečkih mlinova bila su inspiracija Rudolfu Štefanu za neke od recepata, koji su savršen spoj tradicije i nekih namirnica koje vam možda ne bi pale odmah na pamet.

Jesen je prepuna noviteta na hrvatskoj gastro sceni, a jedan od njih je i ekskluzivna suradnja između Rudolfa Štefana, vlasnika i chefa jednog od najboljih hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom - šibenskog Pelegrinija i nedavno otvorene craft pekarnice Pupa by Pelegrini, s jednom od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija Čakovečki mlinovi. 

Foto: Arena Hospitality Group

Ukusna suradnja

Nedavno otvorena Pupa by Pelegrini, zanatska je pekarnica koja se smjestila u samo srce Šibenika, na starom pazaru, a jedan je od poduzetničkih pothvata Rudolfa Štefana kojim je zajedno sa svojom ekipom doskočio aktualnoj situaciji koja mijenja naličje današnje ugostiteljske industrije u kojoj ovakve radnje postaju posebno popularne. Craft proizvode iz ove pekarnice kreira i proizvodi Pelegrini tim, a sada su ti isti proizvodi posebni po tome jer su rađeni od brašna Čakovečkih mlinova. "Naša brašna posebna su po tome jer su rađena od visokokvalitetnih i lokalnih žitarica. One su domaćeg podrijetla i njihova prerada odvija se u kontroliranim uvjetima od samog početka proizvodnje do finalnog pakiranja. Upravo zbog toga iznimno nam je drago da je vrhunski hrvatski ugostitelj i chef Rudolf Štefan prepoznao njihovu vrijednost i ponosni smo da će upravo ekipa koja je dobila Michelinovu zvjezdicu raditi ukusne proizvode baš s našim brašnima," izjavio je Nino Varga, predsjednik uprave Čakovečkih mlinova.

Inspiracija za nove recepte

Brašna Čakovečkih mlinova bila su inspiracija Rudolfu Štefanu za neke od recepata, koji su savršen spoj tradicije i nekih namirnica koje vam možda ne bi pale odmah na pamet.

"Kvalitetne namirnice i prvoklasne sirovine oduvijek su mi bila inspiracija, kako u jelima koja stvaram u Pelegriniju, tako i u craft pekarnici Pupa by Pelegrini. Ono što brašna Čakovečkih mlinova predstavljaju je tradicija i autohtonost, a upravo se oko toga vrti sav moj rad. Njihova kvaliteta, prožeta tradicijom, bila mi je prava inspiracija za neke od recepata koje sam izradio", izjavio je Rudolf Štefan.

Foto: Arena Hospitality Group

Dosadašnjoj ponudi brašna koja uključuje bijelo, polubijelo, oštro, brašno za tanka i dizajna tijesta, raženo, kukuruzno i integralno, Čakovečki mlinovi nedavno su dodali i brašno za pizzu te brašno za burek. Sva brašna dolaze u novim, posebno dizajniranim ambalažama. Upravo su ta nova brašna za burek i pizzu inspirirala Rudolfa Štefana, pa su se među njegovim novim receptima pronašli i recept za tijesto za burek, recept za ćevapčić burek, burek s inćunima, cheesecake burek te tijesto za pizzu u nekoliko posebnih varijanti. Više o brašnima, ali i drugim proizvodima Čakovečkih mlinova, možete čitati ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije