Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štićenici doma najviše se vesele igračkama i dječjoj predstavi

Dvjesto darova u Dom za djecu Zagreb stiže u ponedjeljak

DKS 56148042 08.12.2016., Zagreb - Dom za zbrinjavanje djece bez roditelja ili bez odgovarajuce roditeljske skrbi, te trudnice i majke s djecom. Photo:
Igor Kralj/PIXSELL
16.12.2016.
u 10:04

Igračke, higijenske potrepštine, slatkiše... štićenici Dječjeg doma u Nazorovoj dobit će prema popisu vlastitih želja

Odbrojavanje se privodi kraju – već u ponedjeljak Večernjakov tim u sklopu akcije “Ordinacija iz bajke” nosi dugoočekivane božićne darove u Dom za djecu Zagreb. Dvjesto darova za dvjesto štićenika bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Od najmlađih do onih koji pune 21 godinu – lista njihovih želja ispunjena je.

– Veseli nas da baš u ovo predblagdansko vrijeme kada svi želimo biti okruženi ljubavlju i svojim najmilijima možemo pomoći nezbrinutoj djeci u Dječjem domu u Nazorovoj. Kao društveno odgovorna tvrtka uvijek se vrlo rado odazivamo na projekte ovakve vrste jer smo i sami svjesni koliko je siromašnih u današnjem društvu. Među ostalima, naravno da posebnu pažnju zavređuju djeca bez roditelja i roditeljske skrbi. Sudjelovanjem u ovom projektu želimo još jednom potvrditi svoj senzibilitet za ugrožene skupine te barem malo učiniti naše društvo boljim i sretnijim – kazao je Sanel Skenderović, internacionalni direktor prodaje Müller Hrvatska.

Oni su samo jedni od pet partnera projekta Ordinacija iz bajke. No osim darova i ukrašavanja božićne jele mališane iz doma čeka još jedno iznenađenje – predstava Božićni vrtuljak koju pripremaju mladi članovi Udruge Praktikum pod vodstvom poznatog glumca Kristijana Ugrine. Riječ je o 15 učenika, većinom iz Osnovne škole Vrbani, kojima će to biti prva izvedba spomenute predstave. Nekima i prvi glumački nastup.

– Tekst predstave zapravo je rezultat improvizacije polaznika glumačke škole. Sami su ga osmislili, a uvježbavamo predstavu od početka školske godine. Ono što je najljepše u cijeloj ovoj priči jest to što djeca svoj rad poklanjaju upravo djeci – kazao je Kristijan Ugrina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije