Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modna kolekcija

Pratite dodjelu modne nagrade Ana Lendvaj

Alen Hranitelj, Ana Lendvaj
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
21.03.2019.
u 21:00

U MSU se otvara izložba o Ivani Popović, a na Velesajmu dodjeljuje nagrada najboljem kreatoru

Večeras je započela dodjela Modne nagrade Ana Lendvaj, druge po redu. Nagrada za najbolju modnu kolekciju u 2018. godini bit će dodijeljena na pisti Bipa Fashion.hr-a u četvrtak 21. ožujka, na modnoj večeri u kojoj će svoje nove kolekcije predstaviti mladi kreatori.

Strateški je to odabran termin jer legendarna novinarka Večernjeg lista i modna kritičarka koja je tekstove o recentnoj modi uvela na stranice hrvatskog dnevnog tiska u svom je radu uvijek bila na strani mladih.

Među prvima je, primjerice, otkrila i podržala nevjerojatni modni talent Alana Hranitelja s kojim je zadnji veliki intervju napravila 2014. godine, kada je on u HNK Zagreb kreirao kostime za senzacionalni balet Lea Mujića “Ana Karenjina”.

Dobra modna 2018.

I dok smo u Večernjem listu krajem veljače obilježili treću godišnjicu prerane smrti Ane Lendvaj, žiri sastavljan od modnih novinara izabrao je drugog dobitnika modne nagrade koja nosi njeno ime. I ovogodišnji žiri, baš kao i lani, sastoji se od članica redakcije Večernjeg lista: Vesne Blašković, Maje Car i Bojane Radović te dva vanjska “mušketira”: Nenada Korkuta i Saše Joke. Iako se radi o ekipi profesionalaca koja godinama, uporno i kritički, prati domaću modnu scenu, ovog puta nisu imali nimalo lak zadatak jer 2018. bila je dobra modna godina. Zbog toga je bilo važno pomno procijeniti svaku viđenu kolekciju kako bi nagrada došla u ruke autora koji je u svojoj modnoj viziji dao najviše i otišao najdalje.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Datum dodjele Modne nagrade Ana Lendvaj ove se godine poklopio i s otvaranjem izložbe “Ljubav i otpor Ivane Popović”, koja će prvi put predstaviti postignuća ove velike umjetnice na području kazališta, kostimografije, performansa, kiparstva, mode, slikarstva, crteža, primijenjene umjetnost i produkt-dizajna.

Žrtve mode Ivane Popović

A upravo je o Ivani Popović, o njezinu modnom, ali i likovnom radu, puno puta pisala Ana Lendvaj te je i osobno zaslužna za način na koji je Ivana razvila svoju seriju projekata Žrtve mode.

Tako će te dvije dame i dvije velike kreativke, koje su svojim radom obilježile zadnjih trideset godina u hrvatskoj kulturi i modi, obilježiti i proljetnu večer u Zagrebu 2019. godine. I odmah možemo reći da će to biti večer za pamćenje. U 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti otvara se izložba, da bi se nakon toga modni svijet “preselio” na Zagrebački velesajam, gdje se održava Fashion.hr. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije