Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitamo za vas

Dužnost je klijenata čitati i mala slova na dnu ugovora

televizija
Patrik Macek/Pixsell
11.05.2011.
u 14:13

Čitatelj je propustio pročitati sve iz ugovora koji je potpisao s davateljem usluge satelitske televizije i dužan je platiti i za razdoblje promocije

Čitatelj koji nam se javio ogorčen je jer mu je jedan od operatera koji pruža usluge satelitske televizije i interneta naplatio više nego što je bilo dogovoreno.

 U studenom prošle godine pristao je iskušati uslugu koju su mu nudili na tri mjeseca.

 – Presudilo je to što je usluga probe bila besplatna pa nismo imali što izgubiti. Uzeli smo uređaj na probu potkraj studenoga, a kada su nas početkom veljače pitali hoćemo li ga zadržati i dogovoriti pretplatu – pristali smo. No, kada je došao prvi račun, imali smo što vidjeti; teretili su nas i za razdoblje promocije. Mislim da smo prevareni, što nam je činiti?

Odgovor

Iz Udruge za zaštitu potrošača doznajemo da ovog puta čitatelj, na žalost, nije bio u pravu. Naime, u ugovoru, a već je bilo takvih slučajeva za jednog novog operatera, doduše sitnim slovima, ali pravnim jezikom vrlo jasno, pišu uvjeti sklapanja ugovora. Čitatelji su ga trebali dobro proučiti i eventualno agenta pitati sve detalje prije potpisivanja ugovora.

Takvi su ugovori vrlo često sastavljeni tako da se korisnicima usluga uračuna i promotivno vrijeme u kojem su se koristili uslugama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije