Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele kvalitetu

Dubrovački gradonačelnik za Telegraph: Drastično ćemo srezati broj turista!

Dubrovnik
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
12.08.2017.
u 09:44

Trenutno se na zidine pušta 8.000 turista dnevno, no prema preporuci UNESCO-a ta će se brojka spustiti na 4.000

Dubrovnik će drastično srezati broj posjetitelja na dubrovačkim zidinama u iduće dvije godine kako bi spriječili moguće štete zbog prenapučenosti, otkrio je za britanski Telegraph gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Trenutno se na zidine pušta 8.000 turista dnevno, no prema preporuci UNESCO-a ta će se brojka spustiti na 4.000. Franković pojašnjava da će se time omogućiti i kvalitetniji posjet popularnim zidinama jer će ih tako turisti moći bolje doživjeti.

Dubrovnik
1/12

Gradske vlasti razmišljaju i o zabrani pristajanja prevelikog broja kruzera zbog velikih gužvi koje nastaju u gradu.

– Nisam ovdje da usrećujem ljude nego da poboljšam kvalitetu života u gradu. Neke od kruzerskih tvrtki neće se složiti sa mnom, no glavni cilj je osigurati kvalitetu za turiste, a ne možemo to učiniti ako se nastavi ova situacija – kaže Franković.

– Izgubit ćemo puno novca u iduće dvije godine, u pitanju su milijuni eura, ali u budućnosti ćemo zaraditi puno više. Zaslužujemo biti top destinacija po kvaliteti – dodaje on.

Plan grada je premjestiti pristanište za kruzere dva kilometra od staroga grada. U 2016. godini u luku je uplovilo 529 kruzera s 799.916 putnika. 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
10:29 12.08.2017.

Povečati broj na 10 000 i dignuti cijenu 100% pa više štete rade kiše i oluje nek ljudski faktor, a Euro sve lijeći, Pustite Unesko on ionako ničemu ne služi osim da njihovi zarađuju.

TO
toljaga22
10:31 12.08.2017.

ma da duplo manje love u kasi, mozes mislit.

ET
etrao
11:57 12.08.2017.

Zabraniti uopce dolazak kruzera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije