Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO JE ZNATI

Držite li uzicu svojeg psa na pogrešan način? Mogli biste se ozbiljno povrijediti!

pas
Foto: Shutterestock
1/2
26.05.2019.
u 07:52

Vlasnici pasa trebali bi se suzdržati od omatanja uzice oko zgloba, ruku ili prstiju...

Tisuće vlasnika pasa pati od ozbiljnih ozljeda ruku jer drže uzicu na pogrešan način. Liječnici iz Britanskog društva za kirurgiju ruku upozoravaju ljude na opasnosti nakon velikog broja neugodnih prijeloma, dislokacija, pa čak i slučajeva 'degloviranja' - kada se koža potpuno otkine, piše Mirror.

Vlasnici pasa trebali bi se suzdržati od omatanja uzice oko zgloba, ruku ili prstiju, jer nagli pokret može uzrokovati mnogo štete. Na ispod priloženoj fotografiji možete vidjeti razliku između pravilnog i pogrešnog držanja uzice, no izvjesno je kako bi vezanje uzice oko zgloba svakako trebali izbjegavati.

Foto: FIBA/Screenshot

Prošle godine bilo je 30 ozbiljnih ozljeda ruku u Cornwallu, uključujući 65-godišnju Jillian Tisdale. Naime, njezini su retriveri pobjegli, a uzica čvrsto omotana oko njezinih srednjih prstiju uzrokovala je pomaknuće kažiprsta, te se njezina koža potpuno otkinula na tom mjestu. 

Povrede ruku mogu biti vrlo skupe za pacijente, kako novčano, tako i zdravstveno. Želimo se pobrinuti da vlasnici pasa budu u mogućnosti uživati u vremenu sa svojim psima, a da pritom ne riskiraju svoje zdravlje povredom svojih ruku- kazala je liječnica Rebecca Dunlop. 

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zip123
09:43 26.05.2019.

Dami je samo znati gdje nadjete ovakve strucnjake za otkrivanje tople vode

DU
Deleted user
20:29 26.05.2019.

Sljedeći članak neka uputi neodgovorne vlasnike velikih pasa GDJE da kupe KOŠARICE za cucke... ni jedan "vam ništ' neće" a onda polude i izgrizu prolaznike......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije