Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Društvene mreže promijenile su način na koji gledamo na tijela: Evo koji je oblik sada najprivlačniji!

Shuuterstok
02.11.2019.
u 08:16

Izgleda kako je mišljenje da je mršavi tip tijela najprivlačniji ipak zastarjelo.

Sveučilište u gradu Missouri-Kansas City zamolilo je 78 studentica preddiplomskog studija da ocijene pobjednice izbora za Miss ljepote Miss USA, a istraživači su otkrili da se žene s toniranim ili mišićavim figurama sada smatraju sekspilnijim od onih mršavih.
Studenti su zamoljeni da prouče fotografije žena koje su okrunjene kao Miss SAD-a između 1999. i 2013. godine te ih ocijene prema tome koliko su privlačne, piše New York Post.

Studija je otkrila da je veći broj nedavnih pobjednika mišićav i toniran, a ne mršav, što je pokazalo da se stav prema fizičkoj ljepoti promijenio.

- Postoji pomak u percepciji idealne ženske figure u onu koja sada uključuje pojavu tjelesne kondicije putem mišića - kazala je glavna istraživačica Frances Bozsik za medicinski časopis Sex Roles.

Dodala je da je to povezano s eksplozijom "fitspo", objava koje motiviraju zdraviji život na društvenim mrežama. 

- Ove web stranice pojedincima omogućavaju prikupljanje slika žena s kojima se poistovjećuju ili im se dive, u osnovi im omogućuju da same kreiraju medijski sadržaj kojeg žele vidjeti - dodala je te istaknula kako onda taj sadržaj potiče žene stvaranje vlastitih navika.

Istraživači nisu stali samo na tim rezultatima već su proveli i drugo istraživanje gdje pokazali slike 14 žena skupini od 64 studenta.

Svaka je fotografija bila uparena kako da bi prikazao ženu sa i bez mišićne definicije - u tom slučaju obje su fotografije bile smatrane podjednako privlačnima. No, kada bi im pokazali samo neretuširanu fotografiju mršavog tijela ona bi bila smatrana manje privlačnom.

Pogledajte savjete za tjelovježbu nakon 50. godine:


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije