Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE I VINO

2. Međunarodni festival ružičastih vina Pink Day

ružičasta vina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
25.02.2014.
u 14:35

U Muzeju Mimara predstavljen je 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina Pink Day koji će se održati 8. ožujka, na međunarodni Dan žena

Udruga Women on Wine (WOW), koja je organizator Pink Daya, najavljuje  uz Festival ružičastih vina i Festival maslinovih ulja „Zeleno, što volim zeleno“ - Green in Pink“, na kojem će se predstaviti desetak najboljih hrvatskih maslinara iz Istre i Dalmacije. 

Na Pink Dayu gostovat će i slovenska udruga slična WOW-u, „Women and Wine“, kao i novosadske „Žene i vino“ nastale po uzoru na hrvatske pionirke u ženskom vinskom biznisu.

 Uz degustacije rosé vina, pjenušaca i šampanjaca, kao i maslinovog ulja, posjetitelji Pink Daya moći će prisustvovati i zanimljivim radionicama poput radionice o austrijskim ružičastim vinima ili one o sljubljivanju WOW kolačića Petre Jelenić i pjenušca Tomac te predavanju i radionici svjetski poznate stručnjakinje za maslinova ulja Judy Ridgway; koja stiže  iz Velike Britanije da bi svoja znanja i iskustva podijelila s hrvatskim maslinarima i svim zaljubljenicima u maslinova ulja. 

Humanitarni karakter je uvijek neizostavan dio Pink Daya. Prošle godine skupljala se donacija za Autonomnu žensku kuću, Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su donirali najmanje 100 kuna za ovaj plemeniti cilj, dobili su na dar dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije, a svatko tko donira 100 i više kuna imat će pravo zavrtjeti Kolo sreće i osvojiti lijepe darove sponzora.

 O važnosti prevencije i problemima s kojima se susreću mlade djevojke, govorila je doktorica prim.dr.sc. Orjena Žaja te je istaknula kako pohvaljuje žensku inicijativu udruge WOW te se nada kako će se sakupiti čim više sredstava za kupovinu novog aparata za Ph-metriju koji je Odjelu važan za rad s pacijenticama. Cijena ulaznica za Pink Day – 80 kuna za jednu osobu i 120  kuna za par. 

>>Domaće vino, čvarci i rudarska greblica u kleti vinara s Plešivice

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije