Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite

Dražesni pupoljci svibanjski u neodoljivim kulinarskim kreacijama tema su novog broja gastro magazina Slano & slatko - ne propustite ih!

Sandra Šimunović/Pixsell
14.05.2021.
u 07:14

Ako ikada onda u svibnju trebamo uživati u bogatstvu i raskoši namirnica koje nam priroda obilato daruje. Novi broj magazina Slano & slatko nudi vam fantastične prijedloge kako ih iskoristiti na drugačiji način, ali i gdje sve možete uživati u izvrsnoj hrani i još boljim vinima sve do početka ljeta i novih ideja koje tada donosimo.

U subotu, 15. svibnja, na kioscima potražite novi broj magazina Slano & slatko po cijeni od samo 5 kuna u paketu s raskošnim, subotnjim izdanjem Večernjeg lista. S prvim znakovima relaksacije epidemioloških mjera gastronomska i vinska scena obiluju novitetima, a mi smo za vas izdvojili i detaljno provjerili više nego dovoljno destinacija na kojima možete uživati sve do kraja ovog prevrtljivog proljeća. Tamo gdje vas šaljemo dojmove ne može pokvariti ni najlošija vremenska prognoza!

Ivančić, Šoškić, Kolarić pa zatim Kota, Bolfan... Na sam spomen ovih imena sjetit ćete se barem jednog izvrsnog pjenušca ili pinot noira! Ali, jeste li već upoznali fantastične ljude koji stoje iza tih genijalnih vina? Kažu ljudi da je važno što piješ, ali i s kim piješ! Zaputite se u vinsku avanturu po Plešivici i Zagorju i otkrijte koliko je ljubavi, energije, inata i dobre volje koncentrirano na jednom malom području. I zakaj onda veliju da je Zagorje malo?!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Iz broja u broj u magazinu Slano & slatko možete pronaći recepte chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Ane Grgić. U svibanjskom broju Ana Grgić vam daruje recept za savršenu proljetnu poslasticu - desert s borovnicama i kremom od ricotte, crumble od limunske trave. Uživajte!

Foto: Hotel Esplanade

Zašto koristiti jestivo cvijeće u pripremi hrane? Odgovor će vam se sam od sebe nametnuti kad vidite fotografije jednostavnih jela pripremljenih od sezonskih namirnica koja, zahvaljujući cvjetnim dekoracijama, izgledaju divno! Šest neodoljivih proljetnih recepata daruje vam poznata gastroblogerica Tanja Pastuović Klaić.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

I na kraju, donosimo izvrsne vijesti za sve zaljubljenike u visoku gastronomiju i one koji će to tek postati – Passion Week, jedan od mnogobrojnih projekta kojima članovi udruge JRE višu gastronomiju žele približiti što većem broju hrvatskih građana, nakon epidemiološke stanke nastavlja gdje je stao, a vi još punih desetak dana možete uživati u samom vrhu hrvatske gastronomije u restoranima Pelegrini, Foša, Badi i konobi Zijavica.

Foto: JRE Hrvatska

I ovo nije sve što vas očekuje na stranicama svibanjskog broja magazina Slano & slatko – radi se o jednom od onih izdanja koje ćete pažljivo spremiti jer može uvijek poslužiti kao dobra podsjetnik što sve nudi bogata hrvatska gastro i vinska scena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije