Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poražavajuća statistika

Drastičan pad libida: Tehnologija uzrok zašto sve rjeđe biramo seks

Foto: Shutterstock
1/9
09.05.2019.
u 22:33

Znanstvenici kažu da porast razine seksualne frustracije "zaslužuje zabrinutost", dodajući da je redovita seksualna aktivnost ključna za poboljšanje zdravlja.

Modernizacija i tehnologija učinila je da partnere mnogi traže na internetu, odnosno, nađu nekoga s par klikova mišem.

I dok su mnogi smatrali kako će to pomoći održavanju i procvjetu ljubavnih veza, čini se kako se dogodilo upravo suprotno.

Od 2001. gdine nešto manje od polovice Britanaca vode ljubav tek jednom tjedno, poražavajući su podaci istraživanja koje je pokazalo i da je digitalno doba "krivac" za nedostatak intimnijih odnosa. Umjesto da se posvete jedno drugom, parovi radije gledaju filmove, provode vrijeme na društvenim mrežama i raznim platformama za upoznavanje i stranicama koje nude pornografske sadržaje. Sve to utječe na to da se partneri manje posvećuju jedno drugom. 

Istraživači iz Londonske škole za higijenu i tropsku medicinu analizirali su podatke od 34.000 muškaraca i žena u dobi od 16 do 44 godine koji su ispunjavali anketu o svom seksualnom životu tijekom 1991., 2001. i 2012. godin, a rezultati su objavljeni u časopisu British Medical Journal.

Polovica ispitanih žena i gotovo dvije trećine muškaraca izjavilo je da bi željeli imati više seksa. Znanstvenici kažu da porast razine seksualne frustracije "zaslužuje zabrinutost", dodajući da je redovita seksualna aktivnost ključna za poboljšanje zdravlja. 

U 2012. godini svaka treća osoba je izjavila da nije imala spolni odnos u posljednjih mjesec dana, u usporedbi s prosječno manje od jedne četiri desetljeća ranije.

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje ne treba ignorirati

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lukathereem
09:00 10.05.2019.

*ebite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije