Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Dosadila vam je klasična salata? Ovo su namirnice koje joj možete dodati, a pomažu u lakšem i bržem mršavljenju

shutterstock
25.09.2020.
u 07:00

Uobičajene namirnice su rajčica, luk, zelena salata, krastavci, piletina i masline, ali postoje druge namirnice koje imaju pozitivne učinke kod gubljenja kilograma koje možete dodati svojim salatama,.

Kada se radi o hrani koja je najbolja za gubljenje viška kilograma, stručnjaci uvijek tvrde da je to salata. U njoj možete kombinirati različite namirnice - od voća i povrća pa sve do raznih sjemenki, kako biste imali ukusan i učinkovit obrok. Salate smanjuju masnoću na trbuhu, poboljšavaju metabolizam i pomažu da se osjećate sito tijekom cijelog dana. No što vam padne na pamet kada razmišljate o salati? Uobičajene namirnice su rajčica, luk, zelena salata, krastavci, piletina i masline, ali postoje druge namirnice koje imaju pozitivne učinke kod gubljenja kilograma koje možete dodati svojim salatama, prenosi Pinkvilla.

Paprika

Slatke crvene i zelene paprike bogate su dihidrokapsijatom i vitaminom C. One pomažu pojačati metabolizam, sagorijevati masnoće na trbuhu i regulirati hormone stresa. Možete ih upariti s avokadom, lukom, crnim grahom, octom…

Jaja

Jaja su dobra za gubitak viška kilograma, ali i za općenito zdravlje. Sadrže holin, esencijalni nutrijent sličan vitaminima, koji se učinkovito bori s masnoćama u našem tijelu. Jaja povećavaju potencijal našeg tijela da apsorbira antioksidanse karotenoide, koji se nalaze u brokuli, kelju, prokulici, mrkvi, slatkom krumpiru…

Bobičasto voće

U sebi sadrže vodu i vlakna koja uspješno smanjuju želju za hranom te pomažu u lakšem mršavljenju. Možete ih konzumirati s pečenom piletinom i lukom.

Mahunarke

Mahunarke su biljni izvor proteina i bogate su raznim vlaknima. Smanjuju rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. One također mogu pružiti osjećaj sitosti. Mahunarke dodajte preljevima od citrusa, naranče, rotkve, feta sira...

Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije