Donosimo recept za slavonsku tlačenicu koja je oduševila i Kolindu Grabar Kitarović!
Studeni je mjesec kolinja u Hrvatskoj, a ovaj se običaj osobito brižno čuva u Slavoniji. Po recept za tradicionalnu slavonsku tlačenicu uputili smo se u zagrebački restoran Vinodol, gdje nam je rođeni Slavonac Marino Miljak, njihov glavni autoritet za meso i mesne prerađevine, otkrio tajnu izrade ove domaće delicije
Komentari 12
Češnjak u granulama??????!!!!!! Pa novinari da li ste vi normalni???????
Slavonska tlacenica ne postoji.
Po recepturi to je švargla...ili to više nije podoban naziv??
Neznam da li ima ikoga u Hrvatskoj tko je zadužen za promicanje Hrvatskoga jezika. Kada sam bio mlad u onoj državi zvali smo ulje tikvinih koščica "koščićno" ulje. Danas po uzoru na slovence zovu "Bučino ulje" iako nije od buće već od koščica. Gledam na TV -u Konzumove reklame gdje reklamiraju "kračice". Kraće su po Slovenski a kod nas su uvijek bile koljenice. A žalosno da i kod nas mnogi ne razlikuju koljenicu od bunceka.Volio bih da ostanemo kod svojih riječi.
nakon nestašice jogurta njoj je sve dobro.... poglavito ako je džabe i na tuđi račun kako cijelu karijeru živi
sve ona stigne posvuduša
Nije ona to jela.
tlacenica iliti presbus je cistm v redu. ....a smeh predsenice kgk je dost kisel...
Ma koga briga što ona jede i kako se odijeva. Pitanje je što Kolinda Grabar Kitarović kao vrhovna zapovjednica OS radi na modernizaciji Hrvatske vojske.Dok je radila u NATO zvali su je" ona koju se sluša". Čisto sumnjam.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Molio bih da mi netko objasni od kada u Slavoniji izraz tlaćenica pa da je tradicionalna.