Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedi Voli Soli

Domaći gastro-profil u kojem ćete uživati: Iza njega stoji radijska voditeljica, a radi jela koja svi mogu pripremiti

Instagram/@ninasliskovicgoles/@jedivolisoli
26.06.2020.
u 12:39

Njezin glas budi svako jutro slušatelje Enter Zagreb radija, njezin blog Ruž&Ružmarin nudi tekstove o aktualnim događanjima, životu i ljubavi, a sada Instagram preplavljuju njezini recepti na novom profilu Jedi Voli Soli.

Nina Slišković Goleš godinama radi kao radijska voditeljica i blogerica, a ono po čemu je posebna je činjenica da žena nikad ne staje - radi paralelno barem 2, 3 posla. To je potvrdila i pokretanjem gastro profila na Instagramu, Jedi Voli Soli. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Već 10 godina sam po radiju i oko radija, od svoje 21.godine na dalje. I gledam te ljude koji su sa mnom na radiju i oko radija rasli i sve velike stvari koje smo u međuvremenu napravili, pa se pitam kad smo mi to od one djece koja se tu negdje motaju postali pravi radijski ljudi... Ne znam kad, ali eto nas sad, glas smo iz zvučnika jutrima, popodnevima i večerima tisućama ljudi. Ima neka čudesna intimna veza tog glasa i slušatelja koju sam prije živjela s one strane zvučnika, sada ju živim s ove strane mikrofona... Veza koju mogu razumjeti samo ljudi kojima je radio ili život ili soundtrack života. E pa svima takvima sretan svjetski dan radija! 📻

A post shared by Nina Slišković Goleš (@ninasliskovicgoles) on

Dalmatinka sa zagrebačkom adresom na ovaj potez odlučila se tijekom karantene kada je ostala bez nekih angažmana i prvi put, u posljednjih deset godina, imala slobodnog vremena. Ideja je došla sasvim spontano, kada je njezinom suprugu palo na pamet da kamerom zabilježi dok ona priprema neko jelo, a kada su video montirali, shvatili su da izgleda baš dobro i da bi bilo šteta to ne podijeliti s drugima. 

- Nisam baš htjela kulinarski sadržaj servirati svojim pratiteljima na Instagramu jer sam sigurna kako me ne prate zbog toga. Sadržaj mog privatnog profila je sve ono što mi se događa u životu, dođe mi nekako prirodno. Ne trudim se to uljepšavati niti filtrirati. Ipak, food blog nije nešto što se samo dogodi, već nešto što se napravi, pa sam odlučila otvoriti poseban profil i krenuti u pravi gastro projekt. 

Jedna od prvih stvari koju je snimila za profil bila je hit kava u karanteni - Dalgona coffee, a za pripremu joj je trebalo pola sata!

- Sjećam se da sam komentirala s prijateljicom je li ikada kavu kuhala pola sata. Kada se snima, priprema jela traje puno dulje nego inače. Sve ovisi, naravno, o složenosti jela, ali za jedno mi je potrebno sigurno nekoliko sati. Onda fotkanje, montaža videa, pisanje recepta, objava... Vrlo brzo shvatila sam da food blog može biti stalni posao, ako možeš objaviti 3-4 videa tjedno, koliko se ja sada trudim - objašnjava Nina.

U videu pogledajte njezinu pripremu deserta:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mille-feuille je nas oduševio maksimalno, pa se nekako veselim i vašim isprobavanjima ovog recepta. Dok mi stojimo doma, nepce nam barem putuje do Francuske. 🥰 Kremu koju smo radili potpisuje @ankasliskovic jer je meni ta njena verzija najdraža. 🍓 RECEPT ✨ 1 list lisnatog tijesta 1 prašak za puding od vanilije 0,5 l mlijeka 4 žlice šećera 1 žlica brašna 1 jaje 1 dcl vrhnja za šlag jagode Najbolje bi bilo da imate već razvučeno lisnato tijesto. Ako nemate dobro ga sami razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Izrežite ga na pravokutnike dimenzija cca 6x15 cm (sve od 6x10 do 6x20 cm je ok). Posložite lisnato na pleh na papir za pečenje i izbodite vilicom svaku koru 4, 5 puta (ovo je bitno da vam se lisnato ne napuše). Pokrijte ga papirom za pecenje i s gornje strane ga stisnite još jednim plehom da se ne bi u pećnici napuhalo (ako je potrebno donji pleh stavite naopako, na njega papir pa lisnato pa papir pa gornji pleh). Stavite peći na 180° cca 20ak minuta dok cam ne dobije lijepu zlatnu bojicu. Za kremu jednu vrećicu pudinga od vanilije pomješajte s 4-5 žlica šećera, 1 žlicom brašna i jednim jajem, dodajte par žlica mlijeka koje ćete oduzeti od onih 0,5l mlijeka. To dobro izmješajte da nema grudica. Ostatak mlijeka skuhajte i kad uzvrije maknite s vatre, dodajte puding, mješajući pjenjačom vratite na vatru na lagano i kuhajte još 2-3 minute. Pokrijte kremu prozirnom folijom i pustite da se skroz ohladi. Kad se ohladila promiksajte ju mikserom i onda malo po malo dolijevajte slatko vrhnje za šlag (nerazmućeno). Ja sam dodala max 1 dcl. Procijenite sami koliko će vam krema tražiti, bitno je da bude dovoljno gusta, al ne pregusta. Kolač slažite na način: lisnato, krema (koju stavljate špricom, radite male pufnice od kreme), lisnato, krema i onda jagode ili neko drugo voće po želji. Uslast! #JediVoliSoli #millefeuille #food #foodie #frenchfood #gastrohr #dobrahrana #hrana #missgastro #feedfeed #foodblog #foodblogger #millefoglie #strawberrycake

A post shared by Jedi Voli Soli (@jedivolisoli) on

Ljubiteljica je jednostavne i svakodnevne kuhinje, a upravo takvi su i recepti koje nudi. Iako su police u kući pune kuharica, Nina kaže kako rijetko posegne za jednom. Uglavnom je riječ o nekim uobičajenim jelima, pa inspiraciju nije teško pronaći. Igranje u kuhinji i razmišljanje o receptima je sasvim dovoljno da se ona stvori.

- Kod mene nema namirnica za koje je potrebno okrenuti pola svijeta da ih pronađete i nema sastojaka kojima ni ime ne znamo pročitati. Trudim se da sve što snimam bude jednostavno tako da svatko to može pripremiti, pošto ni ja sama nisam nekakav masterchef. 

Iako to kaže, ponude za suradnje su vrlo brzo počele stizati na Jedi Voli Soli kojeg dijeli svega 100 pratitelja od 5000. Većinom su to za sada razne kompenzacije, a Nina ih vrlo rado prihvaća, još uvijek iznenađena kako se sve brzo počelo odvijati. Prihvaća suradnju isključivo s brendovima u koje sama vjeruje i koje koristi. 

- To je neko moje nepisano pravilo kojeg se držim kako bih u moru svega na društvenim mrežama zadržala kredibilitet - kaže nam svestrana voditeljica nadajući se da će u budućnosti pristizati i neke veće suradnje i ponude. 

Ono što je zanimljivo jest food blog Ninine mame, Anke Slišković koja ju u iskustvu, ali i brojkama, prestiže sa svojih 12,6 tisuća pratitelja. Mama kao mama, uvijek spremna pomoći i dati koji savjet već je nakon prve objave nazvala Ninu i rekla: "Previše ti je hrane na tanjuru, pripazi na to sljedeći put, Instagram jako pati od toga." Iako joj je u početku bilo smiješno, Nina se nije puno bunila znajući kako mama ima više iskustva u food 'bloganju', pa rado posluša neki njezin savjet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opet u kužini i opet @jedivolisoli u akciji. 🥰

A post shared by Nina Slišković Goleš (@ninasliskovicgoles) on

Ako pogledate njezin privatni profil, može se odmah zaključiti da je talent za fotografiranje prisutan, a kada je riječ o kuhanju redovito čita trikove, savjete, članke i uči... Prikuplja inspiraciju jer kaže kako je sve to jedna mala znanost.

Oduvijek je bila spretna u kuhinji, a s putovanja je redovito dolazila s punim koferom hrane i vina. Ipak, u jednom trenutku život je postao toliko ubrzan da više nije imala vremena raditi ono u čemu zaista uživa. Zato joj je, kako kaže, karantena to vratila. 

- Korona me na toliko polja pogodila, ali opet mi je pružila priliku da radim nešto što volim, u čemu uživam i nešto od čega bih rado jednog dana konkretnije zarađivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije