Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znate li?

Dokazano: Držanje malih biljaka na stolu u uredu smanjuje stres!

GettyImages
07.01.2020.
u 15:53

Biljke su nam važne za puno stvari, a sada smanjuju i stres.

Novo istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da zelenilo u uredu poboljšuje mentalno zdravlje zaposlenika i povisuje njihovu produktivnost, piše msn.com.

Zaposlenici su dobili biljke za svoj stol u uredu te su trebali brinuti o njima, zalijevati ih i paziti da ne uvenu.

Nakon što su nekoliko mjeseci imali biljke, uspoređivali su njihovu produktivnost, mentalno i  fizičko zdravlje te zaključili da su im biljke pomogle u svemu.

Također su biljke smanjile razine napetosti, stresa i anksioznosti. Zaposlenci koji su brinuli o biljkama, dolazili bi na posao sretni i odmorni, za razliku od onih bez biljaka.

Ne samo da su biljke odlične za atmosferu i zdravlje u uredu, znamo da su nam potrebne i za kisik, a kisik pomaže u razmišljanju i pamćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
17:18 07.01.2020.

Smanjuje stres? Ne znam, ali sigurno smanjuje radni prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije