Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDIJA UPOZORAVA

Dobro razmislite hoćete li koristiti aluminijsku foliju kod pripreme hrane

roštilj, aluminijska folija
Foto: Pixabay
11.07.2016.
u 11:59

Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala

Mnogi su jedva čekali lijepo vrijeme kako bi mogli roštiljati i uživati u delicijama, no posljednje istraživanje upozorava kako bi se trebalo pripaziti kod jednog detalja. 

Neki se prilikom roštiljanja koriste aluminijskom folijom, no čini se kako prilikom ovakve pripreme hrane metali ulaze u meso pa tako i u vaše tijelo. To nisu dobre vijesti budući da je aluminijska folija povezana s osteoporozom i Alzheimerom, javlja Metro.

Američko učilište u Sharjahu objavilo je kako jedan komad mesa koji je pripreman u foliji sadrži do 400 miligrama metala, dok Svjetska zdravstvena organizacija navodi kako je dopušten unos od samo 40 miligrama dnevno.

Istraživači dr. Fathia Mohammed i dr. Essam Zubaidy pripremili su razne vrste mesa s različitim sastojcima. Studija je pokazala kako hrana kuhana u kiselim, tekućim otopinama kao što je sok od limuna ili umak od rajčice apsorbira najviše metala iz aluminijske folije, a dodatnim začinima to se još povećava. Hrana koja se priprema u alkoholu ili je samo posoljena ne apsorbira toliko. 

Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala, no problem je u tome što će većina unijeti mnogo veći unos zbog stavljanja hrane u aluminijsku foliju.

Komentara 18

LA
Latz
14:10 11.07.2016.

Tko svakodnevno uopće koristi aluminijsku foliju za pripremu hrane ????

DA
damir051
19:25 11.07.2016.

Neki dan čitam članak u kojem se upravo alu folija preporuča... Ja više ne znam tko tu koga j... pa sam se pomirio s time da ću ionako prije ili poslije umrijeti. Bolje umrijeti od alu folije nego od glupostii čitajući sve te p... koje pišete svaki dan.

Avatar ^orlando^
^orlando^
15:57 11.07.2016.

A aluminijsko posuđe; što je sa njim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije