Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dobra strana kruha

Dobra strana kruha
14.10.2022.
u 11:36

Svake godine 16. listopada obilježavamo Svjetski dan kruha. Ovaj dan pokrenula je Međunarodna unija pekara i slastičara (UIBC). Obilježavanje je posvećeno glavnoj hrani koja je važna u cijelom svijetu od samih začetaka poljoprivrede.

Sa sigurnošću možemo reći da znamo kako napraviti kruh već više od 10.000 godina, jer je prema povijesnim podatcima, najraniji kruh pravljen na području današnjeg Egipta još oko 8.000 godina prije naše ere. Od tada kruh ima značenje koje u mnogim kulturama nadilazi samo puku prehranu. Kruh je i metafora za osnovne životne potrepštine i životne uvjete općenito.

„Kruh je korijen života“, kaže stara izreka, a nama u Argeti kruh je sve. Jer da nije bilo kruha za mazanje Argete, ne bismo postali mesna i riblja pašteta broj 1 u Europi. Svaka Argeta pašteta pripremljena je od pomno biranih komada mesa ili ribe, vrhunskih prirodnih začina i biljnih ulja, a svaki Argetin proizvod slijedi recepturu BEZ. Ali postoji još jedan sastoja, nama najvažniji. Svaka je Argeta napravljena s puno ljubavi.

Vjerojatno nema boljeg dana u godini da se zahvalimo svima vama koji pečete svoj kruh.

I zato vam danas želimo reći - HVALA! Hvala svima koji pečete kruh za sve nas, svima koji pečete kruh za sebe ili svoju obitelj, svima koji tek učite ovaj zanat i svima koji shvaćaju važnost kruha u svakodnevnom životu. Bez vas Argeta ne bi postala mesna i riblja pašteta broj 1 u Europi.*

Više na argeta.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije