Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje čovječanstva

Do 2050. 
6,4 milijarde Zemljana živjet će u gradovima

gradjani
Arhiv VL
14.02.2010.
u 11:25

Stručnjaci upozoravaju da se danas u svijetu 30-40 posto osnovne energije troši upravo na gradnju. Smatraju da se takozvano urbano bujanje može održati pod kontrolom samo ako se nađu bolji načini iskorištavanja energije

Prema procjenama Ujedinjenih naroda, do 2050. godine broj ljudi u gradovima povećat će se 50 posto.

 

Predviđa se da će 74 posto svjetske populacije (otprilike 6,4 milijarde, ako se uzme u obzir porast stanovništva Zemlje) živjeti u gradovima te da će se urbanizacija najviše širiti u zemljama u razvoju. Očekuje se da će već do 2025. godine u svijetu biti 27 megagradova – golemih metropola s više od deset milijuna stanovnika.

 

Stručnjaci upozoravaju da se danas u svijetu 30-40 posto osnovne energije troši upravo na gradnju. Smatraju da se takozvano urbano bujanje može održati pod kontrolom samo ako se nađu bolji načini iskorištavanja i uštede energije te rješenja kako udobno stanovati na što manjem prostoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije