Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U par koraka

Dno pegle puno je mrlja i kamenca? Evo kako ćete ga jednostavno očistiti!

Shuttershock
10.01.2021.
u 07:00

Ako ništa ne skine tvrdokorne mrlje s dna pegle na njih nanesite malo paste za zube, pa dobro istrljajte s pamučnom krpom, a onda uključite peglu i na pari peglajte tu istu krpu dok mrlje ne odu

Ako niste među onima koji govore kako veš samo 'uredno poslože na sušilo, pa bude kao da je popeglan', sigurno vam se dogodilo da s vrućom peglom pređete preko nekog ljepljivog materijala koji se onda zalijepio za njeno dno, pa ga treba očistiti. Osim toga, na dnu pegle skuplja se i kamenac, pa se čišćenje preporučuje barem jednom u mjesec dana.

Trebati ćete:

- čisti ručnik
- sodu bikarbonu
- vinski ocat
- toplu vodu
- staru četkicu za zube
- štapiće za uši od vate

Capak nabrojao koje su bile najčešće nuspojave povezane s cijepljenjem

1/6

- Od jedne žlice sode bikarbone i dvije žlice vode napravite gustu pastu i nanesite je na mrlje na dnu pegle, možete i preko rupica za paru. Ostavite nekoliko minuta da pasta počne djelovati, pa prebrišite ručnikom, a rupice očistite štapićima za uši.

- U zdjelicu ulijte vinski ocat i u njega umočite četkicu za zube, a zatim s četkicom polako prijeđite preko dna pegle.

Foto: Shuttershock

- Peglu napunite vodom, uključite je i pokrenite ispuštanje pare. Zatim je pritisnite o čisti ručnik i snažno 'peglajte' dok istovremeno ispuštate još pare. Tako će se s dna skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste i octa.

- Isključite peglu i ostavite je da se osuši, pa prebrišite s čistim ručnikom.

- Ako ništa ne skine tvrdokorne mrlje s dna pegle, na njih nanesite malo paste za zube pa dobro istrljajte sa pamučnom krpom. Nakon toga peglu uključite i na pari peglajte tu istu krpu. Uvijek koristite bijelu pastu za zube, nikako paste u boji, a postupak ćete vjerojatno morati ponoviti par puta, pogotovo ako se radi o zalijepljenoj plastici ili sintetičkom materijalu, piše portal e How.

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!”

Trenutak potresa: Novi snažan potres jačine 5,0 pogodio područje Petrinje

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!” Video PIXSELL Photo & Video Agency

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 6. siječnja 2021.

 

 

 

 

Komentara 2

MO
montello
19:27 10.01.2021.

super sad znamo , valjda pomaže

Avatar argus1000
argus1000
16:13 10.01.2021.

A koliko vidim, niti hrvatski,,,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije