Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

dm podržao borbu protiv raka dojke

dm podržao borbu protiv raka dojke
Foto: Promo
04.12.2019.
u 10:42

Osigurana donacija od 68 tisuća kuna za opremanje onkološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik

dm i partneri predali su donaciju vrijednu 68.013 kuna Udruzi P.I.N.K. life koja će novac uložiti u opremanje Opće bolnice Dubrovnik medicinskom opremom za kiruršku salu u kojoj se operiraju onkološki bolesnici. Donacija je ostvarena tijekom listopada u prodavaonicama dm-a, a uključiti su se mogli svi građani kupnjom odabranih proizvoda brendova alverde, Melem, Olival, Biobaza, Neva, Nacomi, CL i Bionsen. dm i partneri su za svaki kupljeni proizvod donirali jednu kunu za borbu protiv raka dojke Udruzi P.I.N.K. life, čija je misija smanjiti broj oboljelih osoba od malignih bolesti u Hrvatskoj, povećati postotak izlječenja oboljelih od malignih bolesti te poboljšati njihovu kvalitetu života.

dm uvijek nastoji potaknuti građane na brigu o vlastitom zdravlju te senzibilizirati javnost na potrebe osjetljivih skupina u društvu, kao što su oboljeli od raka dojke. Zato smo izrazito zahvalni što su građani prepoznali našu inicijativu i kupnjom odabranih proizvoda podržali rad Udruge P.I.N.K. life koja će donaciju uložiti u stvaranje boljih uvjeta liječenja, ali i u pružanje psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima“, rekla je Vesna Pavković, menadžerica asortimana u dm-u, prilikom primopredaje donacije.

Vrlo nam je drago što je dm, kao vodeći drogerijski lanac u Hrvatskoj, još jednom pokazao da prepoznaje potrebe oboljelih od raka dojke i njihovih obitelji. Novac od donacije uložit ćemo u opremanje onkološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik prijeko potrebnim aparatima koji će pridonijeti liječenju pacijenata. Također, osigurat ćemo terapijske aktivnosti za oboljele i njihove obitelji kako bismo im olakšali oporavak i pružili potrebnu podršku“, izjavila je Nives Morić, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

Rak dojke najčešća je zloćudna bolest u žena te treći uzrok smrti u ženskoj populaciji. Otkrivanjem raka dojke u ranijoj fazi mogućnosti izlječenja daleko su veće i zato su redoviti preventivni pregledi koji uključuju samopregled dojki te ultrazvuk i mamografiju iznimno važni. Zato dm kontinuirano ulaže u projekte koji doprinose edukaciji građana o važnosti preventivnih pregleda te unapređenju zdravstvene skrbi za onkološke pacijente.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije