Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravi partnericu

Djevojka (21) pati od rijetkog poremećaja: Svaki put kad je sretna ili se smije, izgubi pamćenje

instagram
17.03.2021.
u 13:30

Nakon posjeta neurologu, Megan joj je dijagnosticiran FND i ponuđena je kognitivna bihevioralna terapija, ali ubrzo je shvatila da neće djelovati jer je zaboravila da je uopće imala terapiju.

Megan Jackson (21) pati od rijetkog poremećaja zbog kojeg je nekoliko puta zaboravila vlastitu djevojku, Taru, koja mora pisati dnevnik kako bi je podsjetila na njihovu vezu. Naime, nakon što je prije pet godina razvila funkcionalni neurološki poremećaj (FND), ima napadaje koji joj brišu pamćenje svaki put kada je previše sretna ili se smije, kako piše Metro.

Ovaj poremećaj utječe na svaki aspekt njezinog života, što znači i da su joj najjednostavnije stvari, poput gledanja humoristične serije, strogo zabranjene, a ne smije ni primiti iznenađujuće vijesti jer joj one mogu uzrokovati ozbiljne nedostatke pamćenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝐌𝐉 (@megjacks_)

Psihički poremećaji i prerani porodi mogu biti vezani uz loš zrak:

1/4

Njezina djevojka, Tara Sorkin (22), čak je morala pisati dnevnik za Megan i pokazivati ​​joj slike ili puštati njihove omiljene pjesme kako bi joj pomogla potaknuti pamćenje. Mnoge njihove najsretnije trenutke pokvario je Meganin poremećaj, budući da ih je ona sve zaboravila.

Sada je Megan pokrenula stranicu GoFundMe u nadi da će skupiti dovoljno novaca za posjet stručnjaku kako bi okončala svoje svakodnevne borbe. 

- Jako je depresivno. Svaki dan imam napadaje. Samo se nasmijem i odmah imam napadaj. To utječe na svaki dio mog života. Mogu se nositi s napadima jer stvarno nemam pojma što se događa kad se događaju, ali tu je i gubitak memorije. Ponekad zaboravim tko mi je djevojka i to je zastrašujuće. Ponekad zaboravim članove obitelji. Kao da mi pamćenje propada - ispričala je Megan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝐌𝐉 (@megjacks_)

Kad je napunila 17 godina, Megan je puno vremena provodila u hitnoj službi zajedno s majkom Sanchiom Jackson, jer je pretrpjela i do 35 napadaja dnevno, a neki su je ostavili bez mogućnosti hodanja i pričanja. Nakon posjeta neurologu, Megan joj je dijagnosticiran FND i ponuđena je kognitivna bihevioralna terapija, ali ubrzo je shvatila da neće djelovati jer je zaboravila da je uopće imala terapiju.

Sada želi pomoći drugim osobama da shvate što je njezin poremećaj, ali i pomoći drugima koji pate od njega. Stoga je pokrenula TikTok profil na kojima često dijeli razan sadržaj vezan za njezin poremećaj te pokazuje stvarno stanje njezina života.

- Kad gledate moje društvene mreže, mislite da sam uobičajena djevojka koja izlazi s prijateljima i putuje po svijetu, ali u stvarnosti sam invalid. Ne mogu voziti, ne mogu sama ići nigdje niti se kupati. Želim više ljudi osvijestiti o skrivenim invaliditetima. Želim biti glas drugima koji prolaze kroz ono što jesam. To mi je dalo svrhu - objasnila je.

 Sami napravite sredstvo za čišćenje prozora prije proljetne generalke!

Komentara 9

MK
mksdk
17:10 17.03.2021.

Nisam uvjeren u istinitost priče.

K0
Konjina2.0
18:35 17.03.2021.

Hrvati nisu ugroženi ovom bolesti

MO
montello
19:41 17.03.2021.

ništa nije vaznije od zdravlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije