Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Menopauza u 21. godini

Djevojka (21) nakon operacija cista na jajnicima: 'Rekli su mi da sam u menopauzi i dali mi terapiju'

Facebook
12.07.2019.
u 11:09

Molly-Jane Williams iz Dorseta u Engleskoj ispričala je o tome kako su joj ciste na jajniku promijenile život

Kada je imala samo 19 godina, Molly-Jane je osjetila da se nešto događa. Menstruacije su joj postale jako obilne i bolne i znala je da mora otići na pregled. "Nikada nisam osjećala takvu bol ranije. Toliko me boljelo da sam se razboljela i povraćala, a ni tablete nisu pomagale. Nekada nisam mogla ustati iz kreveta", ispričala je Molly za The Sun.

Sedam mjeseci kasnije, bol se i dalje nastavila, a Molly je tada otišla u bolnicu na ultrazvuk jajnika. Liječnici su tada pronašli cistu od 10 centimetara na njezinom lijevom jajniku, ali odlučili su samo da će pratiti razvoj situacije. Godinu dana kasnije, cista je puknula, a Molly je morala na hitnu operaciju, ukloniti cistu, ali i jajnik.

"Bilo je užasno bolno i morala sam na Hitnu. Liječnici su pokušali ukloniti samo cistu, ali morali su maknuti i jajnik. Bila sam sretna što se radilo samo o jednom jajniku i što ću i dalje moći imati djecu", rekla je Molly.

2019. godine bol se ponovno pojavila, ovoga puta na drugoj strani, a liječnici su pronašli cistu od 8 centimetara koja se također raspuknula. Iako su uspjeli spasiti jajnik, ovo je bitno utjecalo na njezin reproduktivan sustav i Molly je dva mjeseca kasnije saznala da je u menopauzi.

"Dva mjeseca nakon što su liječnici uspješno uklonili cistu, počela sam se čudno osjećati. Nisam mogla spavati i budila sam se sva znojna. Često sam bila crvena u licu i bilo mi je uvijek vruće. Rekli su mi da sam zbog nastale situacije ranije ušla u menopauzu." Liječnici su joj dali hormonalnu terapiju kako bi joj omogućili normalniji život bez simptoma menopauze.

"Dečko je cijelo vrijeme bio uz mene. Iako neću nikada moći imati svoju djecu, znam da postoje druge metode. Želim svim ženama poručiti da čim uoče promjene u menstruaciji posjete svojeg ginekologa", izjavila je Molly.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Bubimir
Bubimir
11:31 12.07.2019.

Strašno kakvi su to nadr liječnici koji su cistu od 10 cm samo pratili . Ja sam sa 18 operirala cistu od 6 cm koju su samo ogulili sa jajnika i 5 godina poslije prvu ćerku sam zanjela baš preko tog jajnika . Katastrofa treba tužiti bolnicu i lječnike jer zbog nihove nesposobnosti prolazi to što prolazi.

DU
Deleted user
19:26 12.07.2019.

To su oni čuveni liječnici iz GB..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije