Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedila rak

Djevojčici napravili proslavu iz automobila za kraj kemoterapije: Jako sam sretna!

Twitter
27.03.2020.
u 11:30

Zbog pandemije koronavirusa mislila je da neće imati slavlje završetka kemoterapije, ali njena obitelj i prijatelji su je iznenadili.

Courtney Johnson (15), u lipnju 2019. dijagnosticiran je rak, samo jedan dana nakon proslave kralja osmog razreda. Oko tjedan dana imala je bolove u nozi te su odlučili otići na testiranje kako bi saznali što se događa. Test je pokazao da Courtney ima Ewingov sarkom, vrlo rijedak tip raka koji se stvara u kostima ili u tkivu oko kostiju, prenosi buzzfeednews.com.

Pogledajte koje su nove upute HZJZ kako se ponašati prije i poslije izlaska iz kuće:

Od tada je imala dvije operacije i više od desetak kemoterapija, zbog kojih je morala ostati u bolnici cijele dane. Propustila je svoju prvu godinu srednje škole i umjesto toga je učila od doma, gdje je njena obitelj stalno nosila maske kako bi je zaštitili od bolesti. “Nije dopustila da je njena bolest spriječi. Imali smo nekih teških trenutaka, ali nikad nije sažalijevala samu sebe. Uvijek se dobro držala i radila sve sa smješkom na licu”, rekla je njena majka April.

U utorak, Courtney je završila svoju kemoterapiju i po posljednji put izašla iz dječje bolnice u Los Angelesu. Inače je prestanak kemoterapija velika stvar u dječjoj bolnici i djeca uvijek mogu pozvoniti pobjedničko zvono, ali zbog pandemije koronavirusa, dozvoljen je samo jedan posjetitelj. Kada je odlazila iz bolnice, prihvatila je činjenicu da neće imati slavlje, barem je tako mislila.

Njena majka osjećala se loše što Courtney nije imala pravo slavlje te je svoje osjećaje podijelila prijateljici Sonii. “Prošla je kroz cijelu tu veliku stvari i stalno smo pričali kako ćemo imati zabavu. Jednostavno se osjećam loše”, rekla je njena majka. Sonia je zatim smislila iznenađenje za Courtney te pozvala svoju obitelj da proslave u autima u njihovoj ulici. 

No, Sonia je pozvala sve njihove prijatelje i bližnje pa je Courtney dobila pravu malu zabavu s nekoliko desetaka ljudi. Iako su svi poštovali pravila socijalnog distanciranja, ovo iznenađenje puno je značilo Courtney i njenoj obitelji. "Bila sam prepravljena emocijama. Jednostavno nisam očekivala ništa pa sam bila iznenađena i zahvalna što su se svi okupili da proslave mene", rekla je Courtney. Nakon što je video iznenađenja April objavila na Twitter, brzo je postao jako viralan, čak su i poznate osobe slale svoje poruke oduševljenja. “Mislim da je važno u ovakvoj situaciji kad nas nešto podsjeti da nismo sami i da možemo prebroditi sve što nam život zada”, rekla je April.

Saznajte zašto je važno održavanje vlažnosti dišnih puteva i što sve možete učiniti da biste se zaštitili:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije