Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao Robinson Crusoe

Djedica 30 godina živio potpuno sam na otoku, a sada ga vlada - tjera

Mauro Morandi/Facebook
29.04.2021.
u 14:30

Brinuo je o prirodi, pravio puteljke i čistio smeće - a onda mu je vlada odlučila poremetiti mir.

Mauro Morandi, 81-godišnjak koji je svijetu postao poznat pod nadimkom 'talijanski Robinson Crusoe', već 32 godine živi potpuno sam na otoku Budelliju koji se smjestio između Sardinije i Korzike. Ondje je završio slučajno kada mu se 1989. godine pokvario katamaran. Sreo je čuvara otoka koji je rekao da će uskoro u mirovinu, pa je Mauro odlučio zamijeniti njegovu ulogu. Prodao je brod i započeo svoj idiličan i opušten način života.

Jedino tijekom ljeta Mauro ima društvo - brojne turiste kojima je vodič po otoku upravo on. Brinuo je o prirodi, pravio puteljke i čistio smeće - a onda mu je vlada odlučila poremetiti mir. 

Foto: Mauro Morandi/Facebook

Dosadna pjesma zapela vam je u glavi? Liječnik otkrio kako je se riješiti:

Naime, 2016. godine odlučeno je da otok pripada Nacionalnom parku Maddalenski arhipelag, pa ga talijanske vlasti žele pretvoriti u neku vrstu ekološki zaštićenog prostora. 

Iako se Mauro strogo držao odluke da neće napustiti otok i čak su mnogi pokrenuli peticiju za njegov ostanak, odustao je od borbe protiv vlasti, kaže.

Rekli su mu da moraju srušiti njegovu kuću jer navodno nije imao dozvolu za gradnju. "Nadam se da će netko drugi paziti Budelli kao što sam ja", kaže djedica koji će, kako prenosi Guardian, nakon svih ovih godina preseliti u mali stan na najvećem otoku arhipelaga La Maddaleni.

Hrvatska ima 1244 otoka, otočića i hridi koji su neiskorišteni potencijal:

1/3
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čaruga
Čaruga
15:58 29.04.2021.

Tako je, nedaj mu da živi, to bi napravili i u Hr. Gore se proveo od Mamića, Horvatinčića, sudaca itd. On je bio trn u oku, i zamisli da je živio tamo jos koju godinu to država nebi izdržala jer Italija je zemlja pravde, zamisli kada su došli da čiste njekovu straćaru onda znate koliko je u Italiji sve tip top jer im je još samo to ostalo i nema više ilegale za koju se zna. To je pravda i zemlja majka.

MO
montello
14:40 29.04.2021.

To je zivot nigdje nikoga nema stresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije