Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno

Dječaka (6) liječnik poslao kući s dijagnozom viroze, a mališan skoro umro od sepse

facebook/Rachel Barker
28.08.2019.
u 14:04

Doktori su mu rekli da mu nije ništa, a zahvaljujući brzoj reakciji njegove mame i danas je živ

Šestogodišnji Hunter Barker iz Teksasa žalio se na glavobolju i temperaturu, a liječnik je njegovoj majci rekao da vjerojatno samo ima virozu koja će brzo proći. 

Nekoliko dana kasnije je dobio osip i počeo povraćati, a mama ga je odvela u bolnicu. Liječnici su joj rekli kako ima neizlječivi streptokok koji je kasnije prešao u sepsu. Također, rekli su i kako je stigao taman na vrijeme. Da je došao samo dan kasnije u bolnicu mogao je umrijeti.  

"Mislila sam da nije ništa ozbiljno. Probudio se i rekao da ga boli glava, a ja sam mislila da to koristi kao izliku da ne mora ići u školu. Kada smo došli u bolnicu stanje mu se dodatno pogoršalo. Liječnik je pitao zašto su mu usne plave. Tada sam se smrzla", rekla je mama dječaka za Daily Mail.  

Imao je Streptokok grupe A. To je bakterija koja živi na sluznici gornjih dišnih puteva, a može se pronaći i sluznici spolno-mokraćnog sustava, ali i na koži. S obzirom na to da se Hunter nije liječilo na vrijeme, razvila se sepsa. Sepsa je najozbiljnija posljedica bakterijske infekcije, a često ljudi od nje umiru. Češća je kod male djece i starijih ljudi, a kada se ne liječi može se pogoršati. Simptomi su: temperatura, bol u donjem dijelu trbuha, glavobolja i otežano disanje. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar opara1
opara1
15:08 28.08.2019.

Nema u zemlji više doktora , onih sa iskustvom koji če odmah dati dijagnozu bolesti , hm tako je ali istinito.

AV
avalon22
15:26 28.08.2019.

‘Neizljecivi streptokok’ ??? Valjda nelijeceni 🙄

MT
makan tahi
15:06 28.08.2019.

jel mama dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije