Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživajte u bojama

Dizajnerski recept za dobro raspoloženje u vašemu domu

sareno (1)
Foto: Arhiva VL
1/12
10.08.2011.
u 13:06

Eksplozija boja između četiri zida ne mora biti psihodelična nego, baš naprotiv, može sjajno razvedriti i oplemeniti prostor

"Ludo" šarenilo lako se može uklopiti u dom! Dobro to zna Missoni čija je kolekcija za opremanje doma dizajnirana u kultnim šarenim uzorcima s modnih pista. Šarenom geometrijom i tkanjem voli se igrati velika zvijezda produkt-dizajna Patricia Urquiola koja je za Moroso osmislila kolekciju Tropicalia – namještaj opleten raznobojnim polimerskim vlaknima.

Smion pristup bojama i materijalima karakterističan je i za tvrtku Cappellini, za koju je Patrick Norguet izradio Rainbow Chair – stolac od raznobojnih slojeva akrilne smole koji su ultrazvučno spojeni u neodoljiv, skulpturalni komad namještaja.

Norguet potpisuje i dizajn Cappellinijeva naslonjača Multicolor Rive Droite – posebnog izdanja u suradnji s filmskom tvrtkom Walt Disney. Naslonjač je odjeven u grafički uzorak s motivom Mickeyja Mousea, u nesvakidašnjoj mješavini modernog i retro stila.

Retro "štih" i šarenilo crtića glavne su odlike Morosove fotelje Alessandra iz kolekcije Los Muebles Amorosos koju je dizajnirao Javier Mariscal, španjolski umjetnik poznat, među ostalim, po likovima iz animiranih filmova i stripova.

Spoj retro stila i multikolora pokazao se dobitnom kombinacijom i za "remake" Zanottina stola Macaone, koji je Alessandro Mendini dizajnirao 1985. godine, a ove je godine "osvježen" upravo u intenzivnoj kombinaciji boja crveno-plavo-žuto-zeleno. Da retro i šareno žive u savršenom skladu, pokazuje i poznati Smegov hladnjak s raznobojnim prugama te "otkvačeni" šareni namještaj tvrtke Seletti.

A dizajner Rasmus Gottliebsen, koji je za tvrtku Normann Copenhagen osmislio zidni sat Watch Me, kaže da mu glavni cilj nije bio prikazati točno vrijeme nego obojiti vrijeme – tako da dane koji prolaze neprestano proživljavamo u različitim veselim bojama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije