Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne slavnih

Dijeta Alicije Silverstone - ekoobračun s debljinom

hrana
12.03.2010.
u 16:32

Promijenite li ono što vam je na tanjuru, promijenit ćete i neke navike, uglavnom štetne, poput ispijanja mnogo kave.

Pomalo zaboravljena glumačka zvijezda, 33-trogodišnja Alicia Silverstone pronašla je nov način da se vrati u zvjezdanu orbitu – izdala je knjigu u kojoj odaje sve tajne svoje vitke linije. 

Prvi postulat kojeg se drži lijepa Alicia jest ekologija. 

– Sve namirnice koje koristim ekološkog su podrijetla, nisu tretirane pesticidima i nisu nastale nečijom patnjom – ističe glumica u svojoj knjizi “The Kind Diet: A Simple Guide to Feeling Great, Losing Weight, and Saving the Planet”. 

Oprah kao preporuka

Knjiga je u Americi postala bestseler i prodana je u više od tri milijuna primjeraka, a da Alicijini savjeti uistinu djeluju, potvrdila je i kraljica talk showa Oprah Winfrey koja je mladu zvijezdu (i njezinu knjigu) ugostila u svom showu, kune se da se osjeća bolje i da je izgubila šest kilograma otkad ne jede mliječne proizvode, slatkiše i mesne prerađevine. 

– Htjela sam napraviti nešto drukčije, knjigu koja vam neće ići na živce, koja vam ne govori što morate činiti, već na koristan način, uz mnoštvo savjeta i recepata koje možete lako pripremiti, pokazuje da će vam boljitak donijeti i male promjene. 

Glavna je prednost da u knjizi, iako savjetuje izbacivanje nekih namirnica, Alicia nije isključiva, naprotiv, daje ljudima da sami odaberu čega će se i u kojoj mjeri odreći.

– Kao veganka reći ću vam da jesti meso nije pametno, ali ako se ne želite odreći mesa, slijedite moj savjet i jedite ga jednom, a ne četiri puta tjedno.

I jedna promjena uspjeh 

Osim što se obračunava sa suvišnim kilogramima, ova knjiga radi i na podizanju ekosvijesti pa nudi recepte kako da sami napravite ekopastu za zube ili deterdžent za rublje. 

– Usudim se vjerovati da je ovo moj doprinos boljitku planeta i smatrat ću svojim uspjehom ako pomognem samo jednom biću – kazala je Alicia.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije