Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proljetna putovanja

Destinacija koja je opčinila i careve

Atlantida, Slovenija
21.03.2017.
u 09:04

Svjetski poznata destinacija uživa četiristo godina dugu tradiciju, a diči se poglavito ljekovitom vodom Donat, kojeg su u 16. stoljeću proučavali i alkemičar

Stižu uskršnji blagdani pa je vrijeme za obitelj, opuštanje, dobru hranu, ali i wellness.

U čarima blagdanskih dana mnogi od vas odabrat će putovanje, a prava povijesna bajka čeka nadomak Zagreba. Odmaralište plemstva iz cijele Europe nalazi se svega sat vremena lagane vožnje, u Sloveniji, u Rogaškoj Slatini.

Alkemičari i car Franjo Josip – Ljepote neoklasicizma žive i danas

Svjetski poznata destinacija uživa četiristo godina dugu tradiciju, a diči se poglavito ljekovitom vodom Donat, kojeg su u 16. stoljeću proučavali i alkemičari, a čija ljekovita snaga uživa priznanje u cijelom svijetu. Mondenu turističku destinaciju posjećivale su vladarske obitelji, svjetski poznati skladatelji pa tako opčinjenost Rogaškom Slatinu nisu skrivali ni car Franjo Josip, princeza Sissy, obitelj Habsubrug, Bonaparte, Franz Liszt...

Svježi zrak, netaknuta priroda, bajkoviti krajolik...

Ljepote su to koje su privukle legendarne vladare, a privlače i danas posjetitelje iz regije i svijeta. Poznata je Rogaška I po sjajnim vinima koje prati odlična gastronomska ponuda, slavna čokolaterija, poznate biciklističke staze i brdašca idealna za izlete. Remek djela arhitekture neoklasicizma do kraja upotpunjavaju ljepotu i profinjenost ove mirne i elitne lokacije.

Procvat luksuzne wellness I spa ponude – niknula Atlantida 

U desetinaciju se neprekidno ulaže te se obogaćuje ponuda, što dokazuje i nedavno otvorenje hotela od pet zvjezdica, koji je značajno obogatio tamošnju ponudu. Atlantida Boutique Hotel, smješten u neposrednoj blizini centralnog parka i tamošnjeg medicinskog centra, luksuzno je uređeni objekt koji gostima, između ostalog, nudi spa i wellness centar s unutarnjim bazenom i saunom. Gastronomima je na ponudi a la carte restoran, a cijeli hotel okružen je beskrajnim zelenilom netaknute prirode. Objekt visokog luksuza ujedno je i najveća investicija u turizmu u 2016. godini u Sloveniji. 

>>Proljetno putovanje: Vrijeme je za Budimpeštu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije